Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Eerste thuisdag TweeVV levert twee keer winst op

Zowel de mannen als de vrouwen wonnen tijdens de eerste thuisdag van het seizoen in ’t Riet. De mannen versloegen het Drutense DVV met 3-2, de vrouwen wonnen van Scylla 2 uit Wageningen met 3-1.

Vooraf schatte trainer/coach van de vrouwen, Peter Spoelstra, tegenstander Scylla in als een van de grootste concurrenten. De opdracht aan het team was dan ook om er vol tegenaan te gaan en slim aan te vallen. Dat lukte vanaf de start. In beide eerste sets maakte TweeVV maar heel weinig fouten en dat betaalde zich uit in twee keer setwinst ondanks het uitvallen van de sterkste buitenaanvaller Rianne Meijer.

Variatie
De vrouwen bleven het goed doen onder leiding van de sterk en slim spelende spelverdeler Astrid van Eck, overgekomen van Scylla 1. Omdat de pass over het algemeen goed bij haar aankwam, kon zij al haar aanvallers perfect bedienen. Buitenaanvaller Dorien Smit scoorde bijna 100 procent en ook de variatie met de jonge middenaanvallers Daniëlle Dijkstra en Sanne Germans was succesvol. De derde set ging verloren door een paar foutjes maar de vierde was weer een prooi voor TweeVV.
“Achteraf ging het makkelijker dan gedacht,” zegt Peter Spoelstra, “vooral omdat we de tegenstander met onze opslag sterk onder druk bleven zetten waardoor we hun aanval konden ontregelen. Wij hebben gewoon een heel goede wedstrijd gespeeld en dat tegen zo’n sterke ploeg.”

Mannen
De mannen van TweeVV traden gehavend aan, ze misten vier spelers en dus moest er een driemansversterking komen uit het tweede. Daardoor kon Maarten van Wensveen weer als libero het veld in en hij speelde weer heel sterk.
De wedstrijd kende een grillig verloop, in de tweede set liep TweeVV over de tegenstander heen en in set vier werden de Edenaren weer overdonderd. In de andere sets waren beide teams meer aan elkaar gewaagd. Joram Busstra die op de diagonaal inviel voor de geblesseerde Vincent Oostindië, speelde een uitstekende wedstrijd.
Uiteindelijk moest er een vijfde set aan te pas komen die tot 14-14 gelijk opging. TweeVV trok op matchpoint met een harde smash van John Bos aan het langste eind, het werd 16-14 en daarmee stelden de mannen de winst veilig met 3-2.