Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

In Putten blijkt TweeVV de sterkste

De volleyballers van TweeVV maakten er in Putten een vijfsetter van tegen OMS, het werd 2-3 voor TweeVV. De vrouwen verloren in Tiel kansloos van het sterke Tivoc: 4-0.

In OMS troffen de mannen van TweeVV een gelijkwaardige tegenstander. Om de beurt verdeelden ze de setwinst. Met een, nog steeds door blessures geteisterde, krappe selectie kende TweeVV een goede start in de eerste en derde set. TweeVV wist daarin een opgebouwde voorsprong vast te houden. In set twee en vier was het beeld andersom. Pech was dat hoofdaanvaller Jurjen Landman in de vierde set geblesseerd uitviel. Geluk bij een ongeluk was weer dat hij gewisseld kon worden dankzij de nieuwe spelerswisselregel. Die set ging nog wel verloren maar in de vijfde kwamen de mannen na een zwakke start toch weer op stoom, ook omdat OMS niet meer scoorde en bij TweeVV de midaanval wel goed doorkwam. En daarmee haalde TweeVV toch nog de winst binnen.

Vrouwen

Tegen de sterke tegenstander Tivoc hadden de vrouwen van TweeVV het niet gemakkelijk. Tivoc speelde vorig seizoen in de promotieklasse en zij waren op alle fronten sterker. TweeVV kreeg de bal bij hen niet op de grond wat de tegenstander met hun sterke aanval wel lukte. Al werkten de Edesen hard en verdedigden ze veel, ze kwamen tekort tegen zo’n tegenstander met een 4-0-verlies als resultaat. Trainer/coach Peter Spoelstra: “Dit is echt een ploeg die zal gaan voor het kampioenschap, dat is wel duidelijk. Er zat niet meer in, ook omdat onze sterke opslag haperde, die was veel te gemakkelijk. Dan kan je geen druk zetten en de sterke aanvallers van de tegenpartij niet uitschakelen.” Ook de wisselspelers van TweeVV konden geen verschil maken.