Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Seizoenstart volleybal TweeVV

De mannen en vrouwen van Volleybalvereniging TweeVV zijn het seizoen gestart. Voor de een – de vrouwen – was dat succesvoller dan voor de ander – de mannen. De vrouwen wonnen in Woudenberg met 1-3 van Woudenberg en Volvera versloeg in Arnhem de mannen van TweeVV met 4-0.

Bij de mannen is er niets veranderd ten opzichte van vorig seizoen, alleen de regio waarin TweeVV speelt is veranderd. De mannen hoeven dit seizoen minder ver te reizen nu ze in de promotieklasse regio Arnhem zijn ingedeeld.
De eerste wedstrijd in deze nieuwe poule verliep niet succesvol. De mannen misten drie basisspelers en met een krappe selectie van zeven man lukte het niet om het Volvera moeilijk te maken. Alleen in de tweede set zaten de mannen heel dicht bij setwinst. In die set ging de tot dan goed scorende Vincent Oostindië door zijn enkel waarna TweeVV nog maar met z’n zessen was en de opstelling weer moest aanpassen.

Vrouwen
Bij de vrouwen is er wel een en ander gewijzigd. Trainer/coach Peter Spoelstra heeft de ploeg versterkt met vier nieuwe spelers. Astrid van Eck en Floor Kamps komen van het eerste van Scylla. De zeer ervaren Rianne Meijer pakt, na een paar jaar rust, bij TweeVV haar sport weer op en Dorien Smit komt uit het derde vrouwenteam van TweeVV. “Dit jaar hebben we sterk team”, vertelt Peter Spoelstra, “we hebben dan ook promotie als doelstelling, al hebben we pittige tegenstanders dit seizoen in de eerste klasse. Alleen kunnen we pas later in de tweede helft een beroep doen op Floor Kamps vanwege haar zwangerschap.”

Grote servicedruk
De eerste wedstrijd tegen Woudenberg verliep grotendeels naar wens. Door een sterke servicedruk liep TweeVV in de eerste en vierde set over de tegenstander heen. De pass was goed en de aanval heel afwisselend. In de tweede en derde set was het Woudenberg dat TweeVV onder druk zette met de opslag. De Edese pass haperde waardoor de spelverdeler minder kon variëren, met grote achterstand als gevolg. De Edesen wisten zich in de tweede set knap terug te vechten en de set toch met winst af te sluiten. Alleen de derde set ging verloren. Peter Spoelstra: “Over het geheel genomen maakten we weinig fouten en we hebben als team hard gewerkt. Voor een eerste wedstrijd hebben we het heel goed gedaan, vind ik.”