Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV in aantrekkelijke wedstrijd naar winst

De volleyballers van TweeVV hadden het in de thuiswedstrijd tegen koploper Zeewolde opvallend gemakkelijk, ze wonnen met 3-1. De vrouwen hadden een lastiger tegenstander aan het Wageningse Scylla 3, het werd 1-3.

In een aantrekkelijke wedstrijd waren het de mannen van TweeVV die het spel bepaalden, thuis tegen Zeewolde. Aanvoerder Casper Kooi: “We wilden deze pot gewoon winnen. Gelukkig kwamen we goed in het ritme ondanks de afwezigheid van onze libero Maarten van Wensveen die geblesseerd moest afhaken na in het inspelen. Maar we pakten de passing en verdediging zonder hem goed op. Ook hadden we weer sterke opslagseries. Alleen heel zonde dat we de eerste set net verloren nadat we op setpunt hadden gestaan. Dat was niet nodig geweest.”

De afwezige middenman Kees Schipstra werd uitstekend vervangen door de sterk blokkerende Niels Velthuijs die als invaller vanuit het tweede team was toegevoegd. De mannen stijgen met deze 3-1-winst naar de vijfde plek.

Vrouwen

Bij de vrouwen verliep de wedstrijd minder goed al zag dat er niet zo uit in de eerste set. Die set was zelfs heel goed. De vrouwen begonnen sterk en volgens plan met veel servicedruk. De Edesen konden hun eigen spel spelen. Met 25-16 was TweeVV de duidelijke winnaar. En toch liep het mis, ondanks de waarschuwingen vooraf door trainer/coach Peter Spoelstra. Vanaf set twee waren de vrouwen niet meer scherp waardoor zij Scylla in het zadel hielpen. De opslag was niet moeilijk genoeg meer, er slopen veel slordigheden in. Het lukte niet meer om de kansen te keren waardoor de vrouwen slechts één punt overhouden aan deze wedstrijd.

Zaterdag 22 oktober zijn beide teams vrij.

De mannen spelen 29 oktober in Oldebroek tegen Blauw Wit, de vrouwen tegen Surf in Hoevelaken.