Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Vrouwen TweeVV de sterkste in Otterlo

De vrouwen van TweeVV wonnen in een vijfsetter van BSVO in Otterlo met 2-3, de mannen verloren in Heteren van Toesj met 4-0.

In de Serohal in Otterlo, met een veel te krappe ruimte voor het publiek, speelden de vrouwen van TweeVV een zeer wisselende wedstrijd. TweeVV startte enthousiast en nam meteen een voorsprong maar bij 14-21 in het voordeel van TweeVV stokte het bij de Edesen. Er sloop gemakzucht in het spel en de vrouwen maakten te veel fouten terwijl de tegenstander er aanvallend steeds beter doorkwam. Met 25-23 ging de set toch nog naar BSVO. Nadat ook de tweede set verloren ging omdat de aanval niet fel of slim genoeg was en ook de servicedruk matig was, moest de knop om bij TweeVV en dat lukte.

Overklast
In de resterende drie sets was het TweeVV dat orde op zaken stelde. Rianne Meijer kwam in de ploeg. Zij was, na een langdurige blessure, weer fit genoeg om enkele sets te spelen. Het was haar  eerste wedstrijd voor TweeVV. Zij en spelverdeler Astrid van Eck namen het team op sleeptouw en nu kwamen de opslagseries weer terug en de afwisselende aanvallen. Middenaanvaller Leontien van der Bent werd steeds succesvoller met haar omloopballen en Sanne Germans sloeg haar ballen onhoudbaar in. TweeVV kwam helemaal los en met 11-25, 12-25 en 6-15 werd BSVO alsnog overklast. Dat is het goede nieuws, het slechte nieuws is dat TweeVV hier twee heel belangrijke punten laat liggen.

Mannen
De mannen misten in hun uitwedstrijd tegen Toesj weer drie belangrijke aanvallers. Joram Busstra en Rik van de Kraats uit het tweede vulden de selectie aan. De eerste twee sets ging het redelijk gelijk op maar aan het eind van de sets misten de mannen aanvalskracht om door te pakken. De start in de volgende set was slecht met een grote achterstand als gevolg. Joram Busstra werd ingezet op buiten en door zijn aanvallen kwam TweeVV goed terug maar de achterstand was te groot.
Aanvoerder Casper Kooi: “De vierde wilden we per se pakken en nu lukte het ons om een flinke voorsprong te nemen maar Toesj kwam toch dichterbij en we verloren met 25-23. Deze set hebben we onnodig verloren.”