Vereniging

De Edese volleybalvereniging TweeVV

TweeVV is de enige volleybalvereniging van Ede die deelneemt aan de Nevobocompetitie. Iedereen kan er terecht want TweeVV biedt volleybal voor alle leeftijden en voor alle groepen: mini’s, jeugd, recreanten en senioren (= ouder dan 18 jaar).

De vereniging TweeVV bestaat sinds 1987. Toch was er al veel eerder volleybal in Ede – zelfs op hoog niveau – want in 1952 werd de Edese Volleybalvereniging, EVV, opgericht. Daaruit is, via de omnivereniging Reehorst, het huidige TweeVV ontstaan. Met deze naam, Tweede Edese Volleybalvereniging, wilde de vereniging de draad van de – succesvolle – historie weer oppakken.

Competitie smaakt naar meer

TweeVV is een gezonde vereniging van ruim 200 leden waar elk seizoen weer leden bijkomen vooral bij de jeugd en de recreantengroepen. Vanuit die laatste groepen stromen leden regelmatig door naar de competitie spelende teams. Een vrij nieuwe regel van de Nevobo maakt dat recreanten af en toe in mogen vallen bij de seniorencompetitieteams en dat smaakt kennelijk naar meer. Want de ‘echte’ competitie tussen teams en de kans om kampioen te worden en daardoor weer hoger te kunnen spelen, is toch wel heel aantrekkelijk. In het seizoen 2018-2019 zijn er 21 teams actief bij de mini’s, jeugd en senioren, de jongste spelers zijn zes, de oudste is 70.

Al vanaf zes jaar

De allerjongsten bij TweeVV, die van 6 tot 12 jaar spelen minivolleybal of cool moves volley (cmv) in teams van 4 spelers. Dat is een op volleybal gebaseerd model waarbij kinderen van 6 tot 12 jaar, stapje voor stapje, het volleybalspel leren. Het idee hierachter is om de meisjes en jongens zo veel mogelijk te laten bewegen. Vanuit een basisniveau dat bestaat uit vangen en gooien, wordt gewerkt naar een eindniveau dat al behoorlijk vergelijkbaar is met seniorenvolleybal. De mini’s zijn verdeeld in zes groepen, afhankelijk van leeftijd en volleybalervaring.

Van 12 tot 70 jaar

Op alle niveaus is TweeVV actief. Jongens en meisjes spelen in drie leeftijdsklassen. Zij spelen in teams van zes. De laatste jaren zijn het vooral meisjes die graag willen volleyballen. TweeVV heeft nu vier meisjes teams. En we hebben nu 3 mixteams die uitkomen in de jongenscomeptitie maar TweeVV ziet daar graag meer van: jongens zijn dan ook heel welkom!

Naast de bloeiende recreantentafdeling draaien er vijf vrouwen- en drie mannenteams in de Nevobo-competitie. Het eerste dames team en het eerste heren team spelen promotieklasse.

Activiteiten

Naast volleybaltrainingen organiseert TweeVV voor de jeugdleden ook andere activiteiten zoals ouder-kindtoernooi, het jeugdkamp,  het sinterklaasfeest en de volleybalclinics. Daarnaast laat TweeVV haar gezicht en haar deskundigheid zo vaak mogelijk zien bij sportactiviteiten in de gemeente Ede zoals de Sportolympiade, clinics op basisscholen of het sportuurtje.