Jeugdflits november: MA1, MB1
7 november 2021 | Door Lia van den Eertwegh

Deze pagina is voor jullie, voor alle jeugdteams. Hier kunnen verslagjes komen over jullie wedstrijden of over een activiteit die TweeVV voor jullie heeft georganiseerd.


Meisjes A1, 20 november 2021, Havoc-MA1

TV-beeld Havoc-MA1

Zaterdagmiddag een uurtje of twee,
Geen veldrijden, schaatsen, F1, maar de MA1 op de TV.

Via youtube heeft Havoc (bedankt Angelique) uit Haaksbergen,
Een mooie livestream kunnen herbergen.

Zo zat de Sint met pepernoten voor de buis,
Door anderhalf uur rijden naar Haaksbergen kon vanwege corona een kruis.

Alleen in de eerste set was er een impasse,
Set twee, drie en vier gewonnen, op naar de topklasse.

Mooie aanvallen, prima Pietensamenspel,
Dat mag de Sint wel.

Op 4 december (18.00 uur thuis tegen SSS in ’t Riet), wanneer MA1 weer speelt,
Hoopt de Sint weer op live beeld.

Want ook dan kan ik nog niet op de tribune komen,
Om MA1 van de titel in de hoofdklasse te zien dromen.

Wanneer jullie SSS de zege beletten,
Mag je op 4 december je schoentje zetten.

De Sint

PS:
door de perfecte locatie van de camera moest de Sint bijna wenen:
op een stabiele service gaan trainen?


Meisjes B1, 6 november 2021, Dynamo MB1- TweeVV MB1:

98-99… dat zijn de totale punten die gisteren zijn uitgedeeld in Apeldoorn. Dat geeft aan dat het een spannende wedstrijd is geweest. Een spannende, sportieve en leuke wedstrijd om op terug te kijken. 

Nadat een aantal meiden in de ochtend al geholpen hadden bij de Mini-ochtend gingen we om 11.45 uur met drie auto’s richting Omnisport Apeldoorn. Een imposant hoge hal met veel traptreden, 90 tot 100 in totaal, de warming-up was al begonnen voordat de kleedkamers en de sporthal waren bereikt.
Het werd onze tweede wedstrijd met voor ons een nieuw spelsysteem: 1-5. In de eerste set voerden we dit systeem goed uit, de teams waren aan elkaar gewaagd, nipt verloren met 25-23. De mindset was goed aan het einde van de set en dat namen we mee naar de tweede set. Daarin maakten beide teams er een echt gevecht van en TweeVV sloot deze set winnend af. De derde set was niet de meest soepele set. Kan gebeuren, accepteren en weer door.
MB1 zou de MB1 niet zijn: het woord opgeven dat komt niet in ons woordenboek voor. Met een paar tactische wissels en de opdracht om set drie te vergeten, stonden we met vereende krachten klaar om het tij te keren. We hebben veerkracht getoond en deze set in het voordeel van TweeVV beslist.

Dan is het 2-2…. set 5! …nog 30 minuten focus en alles uit de kast halen. Immers over 15 punten weet je wie zich winnaar mag noemen. Goed doordacht werden dezelfde zes spelers neergezet die de vierde set afsloten. Deze tactiek wierp zijn vruchten af. Doordat hierdoor de rust bewaard bleef, gingen we voortvarend van start om in no-time een score van 8-2 op het scorebord te toveren. En dan moet je van veld wisselen. Dit zorgt altijd voor een wat rommelig geheel en is het zaak je focus te houden. Ook op de tribune werd er door de rijdende vaders meegeklapt en aangemoedigd om de spirit erin te houden. De veldwissel lieten we achter ons en de voorsprong hielden we goed vast. Nog een paar sterke wissels die zorgden ervoor dat de tegenstander geregeld letterlijk voor het blok gezet werd en…… daar was het finale fluitsignaal. De winst gaat mee naar Ede!

Na het omkleden via alle trappen weer terug de auto’s in waar het voor de rijdende ouders heerlijk rustig was want de vermoeidheid sloeg toe, maar dat mag ook na een altijd spannende vijfsetter en de hulp bij de mini-ochtend.
Volgende week een thuiswedstrijd om 9.15 uur tegen SDS MB1. Zien we jullie dan op de tribune?

Sportieve groet,
TweeVV MB1