Volleybalvereniging TweeVV

Mannen TweeVV verrassen Gemini én het publiek

Een onverwacht grote overwinning was het. De mannen van TweeVV wonnen in ’t Riet met ruime cijfers van de nummer twee, Gemini uit Elst. Ook de vrouwen kwamen tot winst tegen Gemini 4, het werd 3-1.

De mannen moesten even op gang komen, ze maakten in de eerste set veel servicefouten, hadden de pass niet onder controle en speelden niet slim genoeg. Tegenstander Gemini kwam vlot op een voorsprong van 12-20. Pas toen vonden de Edenaren dat het genoeg was. Jurjen Landman en Martijn Drost zetten de toon door sterk en geplaatst te serveren en Sander Lammertink zette een uitstekende verdediging neer. In rap tempo kwam TweeVV langszij. De tegenstander kreeg nog wel drie setpoints maar het was TweeVV dat zijn eerste setpoint meteen benutte met een harde aanval van John Bos, het werd 27-25.

Verrassende winst
Na deze onverwachte setwinst kregen de mannen vleugels en ze stoomden met gemak door de volgende drie sets heen met 25-14, 25-16 en 25-17. Deze verrassende winst tegen de nummer twee van de ranglijst levert TweeVV de volle vijf punten op waarmee ze klimmen naar de vierde plek.

Vrouwen
De vrouwen van TweeVV troffen in Gemini 4 een ervaren tegenstander. De Edesen namen weliswaar meteen een voorsprong maar de vrouwen uit Elst wisten toch dichterbij te kruipen door de minder goede passing en de te softe aanval van TweeVV. Dankzij de ervaren Rianne Meijer was de set toch voor TweeVV. Het bleef een moeizame wedstrijd voor de vrouwen. Gemini trok met gemak de tweede set naar zich toe waarna zich een gelijkopgaande strijd ontwikkelde in de derde set die maar net door TweeVV gewonnen werd. Bij de laatste punten kwamen Sanne Germans op midden en Rianne Meijer op buiten goed op stoom wat zich voortzette in de laatste ruim gewonnen set.

Programma
Vrijdag 9 februari spelen de mannen om 20.30 uur in Sporthal Valkenhuizen in Arnhem tegen Agilitas, de vrouwen op zaterdag 10 februari om 16.30 uur in dezelfde hal, ook tegen Agilitas.

Reacties gesloten.

Bij het gebruik van deze website moet u op de hoogte zijn van onze privacyverklaring. Privacyverklaring and