Volleybalvereniging TweeVV

Informatie Mini’s

Welkom op de site over TweeVV minivolleybal
Hier vindt u meer informatie over het minivolleybal bij TweeVV. Uw zoon of dochter kan natuurlijk altijd vrijblijvend twee keer meetrainen om echt te ervaren hoe het is om te volleyballen.

Minivolleybal

Minivolleybal of circulatievolleybal is een op volleybal gebaseerd model waardoor kinderen vanaf 6 tot 12 jaar, stapje voor stapje het volleybalspel leren. Het idee achter circulatievolleybal is de spelertjes zoveel mogelijk te laten bewegen. Verder wordt vanuit een basisniveau dat bestaat uit vangen en gooien, gestructureerd gewerkt naar een eindniveau dat al behoorlijk vergelijkbaar is met seniorenvolleybal.

Trainingen
TweeVV deelt de minivolleyballers onder in 6 groepen, afhankelijk is van leeftijd en ervaring met volleybal. De groepen zijn verdeeld in jongens, meisjes en gemengd. Voor de mini’s worden de trainingen op donderdagmiddag in sporthal ’t Riet gehouden. Niveau 1 t/m 3 (6 t/m 8 jaar) van 17.30 tot 18.45 uur en niveau 4 t/m 6 (9 t/m 12 jaar) van 17.30 tot 19.00 uur. Tijdens de schoolvakanties vervallen de trainingen.

Wedstrijden

Na een paar keer trainen, kan de mini meedoen met de wedstrijden op zaterdagochtend. Deze vinden een paar keer per jaar plaats in ’t Riet en daarnaast in verschillende plaatsen in het district Wageningen/Arnhem. Vooraf ontvangt u een schema met de wedstrijden en een overzicht wanneer welke ouder rijdt. De ouders die mee gaan met de wedstrijden, coachen het team ook.

Activiteiten

Naast het volleyballen worden verschillende activiteiten georganiseerd. Behalve Sinterklaas en het jaarlijkse kamp wordt er bijvoorbeeld een mini/ouder-toernooi gehouden en is er een uitje aan het eind van het seizoen. Meer informatie hierover en over andere zaken die spelen, krijgt u via de mininieuwsbrief die een paar keer per jaar uitkomt.

Bij het gebruik van deze website moet u op de hoogte zijn van onze privacyverklaring. Privacyverklaring and