Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Cool Moves Volley (CMV) – Mini’s

Volleybal voor 6 tot en met 12 jarigen. 

De miniteams bestaan uit meisjesteams, jongensteams en mixteams. Vanaf 6 jaar ben je welkom. De miniteams spelen circulatievolleybal, ook wel Cool Moves Volley (CMV) genoemd. Dit is een vereenvoudigde vorm van volleybal, die speciaal is ontwikkeld om de motoriek en balvaardigheid van jonge kinderen op een speelse en leuke manier te verbeteren. 

Volleybal is best een moeilijke sport, daarom is er speciaal voor kinderen een gemakkelijke manier bedacht om volleybal stapsgewijs aan te leren. Deze stappen worden één voor één aangeleerd, met als uiteindelijk doel het beheersen van het volleybalspel. 

Wanneer de jeugd Cool Moves Volley speelt, is er ook de mogelijkheid om wedstrijden te spelen. Met je team speel je 1 á 2 keer per maand één tot twee wedstrijden op een zaterdagochtend. Dit kan zijn in de hal waar je ook traint, maar je kunt ook uit spelen. Je verzamelt dan met je team bij de hal en van daaruit ga je gezamenlijk naar de betreffende sporthal om de wedstrijden te spelen. 

Het aanleren in de verschillende stappen wordt gedaan in leeftijdscategorieën (niveaus):

  • Niveau 1: Op 30 september van het seizoen niet ouder dan 6 jaar. Traint bij TweeVV 1 uur per week.
  • Niveau 2: Op 30 september van het seizoen niet ouder dan 7 jaar. Traint bij TweeVV 1 uur per week. 
  • Niveau 3: Op 30 september van het seizoen niet ouder dan 8 jaar. Traint bij TweeVV 1,5 uur per week. 
  • Niveau 4: Op 30 september van het seizoen niet ouder dan 9 jaar. Traint bij TweeVV 1,5 uur per week. 
  • Niveau 5: Op 30 september van het seizoen niet ouder dan 10 jaar. Traint bij TweeVV 1,5 uur per week. 
  • Niveau 6: Op 30 september van het seizoen niet ouder dan 11 jaar. Traint bij TweeVV 1,5 uur per week. Vanaf januari traint dit niveau 2 keer per week 1,5 uur. 

Meld je aan en train eens mee!

Wil je graag volleybal uitproberen en meetrainen met onze CMV-kanjers, meld je aan via cmv@tweevv.nl. Door de minicoördinatoren wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen. Je kunt gedurende het gehele seizoen instromen, TweeVV heeft voor CMV geen wachtlijst. 

Je kunt 2 keer gratis meetrainen, daarna vragen we je wat je ervan vond en of je het leuk genoeg vond om lid te worden. Je krijgt dan een aanmeldformulier toegestuurd en we zien je graag elke week weer terug op de training!