Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Jeugdflits oktober: N4, MC1, MB1, MA2, MA1

Deze pagina is voor jullie, voor alle jeugdteams. Hier kunnen verslagjes komen over jullie wedstrijden of over een activiteit die TweeVV voor jullie heeft georganiseerd. Uit deze berichtjes maken we ook een keuze voor onze Facebookpagina. Het is de bedoeling dat de andere leden, jullie ouders en natuurlijk ouders die een club zoeken voor hun kinderen, hiermee een beetje een idee krijgen wat jullie zoal bij TweeVV doen en vooral ook, hoe leuk het is om bij TweeVV te spelen. Dat kan zelfs al vanaf zes jaar!

Mini’s N4, 30 oktober 2021

Op zaterdag 30 oktober verzamelde het team om 9.45 uur bij de Van der Knaaphal. Azra, Amy, Thijs en Cas gingen vol goede moed op weg naar Doorwerth. Om 10.30 uur speelde TweeVV N4 zijn eerste wedstrijd. Er werd goed geserveerd in de eerste set waardoor het team drie punten uitliep! Dit bleef de hele set zo en de eerste set werd gewonnen. In de tweede set had de tegenstander geluk met de netrand en onze service verliep wat moeilijker. Hierdoor won de tegenstander. Maar met een gelijkspel en een goed gevoel liepen de jongens en meiden van het veld af.

Direct moesten zij zich klaarmaken voor hun tweede wedstrijd. De eerste set ging de hele tijd gelijk op. Service liep goed en er werd al heel vaak in drieën overgespeeld. Ook waren er veel rally’s. Deze set is in een gelijkspel geëindigd. In de tweede set werd er gas gegeven aan de kant van TweeVV. De service verliep super goed en hier scoorde ze heel veel punten mee. Ook het spelen in drieën ging goed. Ze bleven alert. Toen het eindsignaal klonk stond er een stand van 32-12 op het scorebord!
Met een gelijkspel en een winstpartij, was het een geslaagde dag voor team MN4. Met een lach op het gezicht vertrok het team uit Doorwerth.

Meisjes, 30 oktober 2021, MC1- SSS MC1

Een beetje spanning is te voelen bij de meiden van MC1 die vandaag tegen de nummer één spelen, SSS MC1. De eerste ontmoeting tegen SSS was de eerste wedstijd na een lange periode van geen volleybal. Bij die wedstrijd bleven de punten helaas uit.
Na meer training en speeluren mochten de meiden van TweeVV MC1 vandaag weer tegen de nummer één, om 11.00 uur in de Van der Knaaphal. Wat leuk dat er ook zoveel supporters waren. Het doel was om één set te winnen maar ook om plezier met elkaar te maken, want volleybal is de leukste sport! De meiden hebben mooie, spannende rally’s gemaakt en geknokt tot de laatste minuut… en… we hebben ons doel behaald. Bij de laatste set is onze inspanning beloond. We hebben niet de wedstrijd gewonnen maar wel één set: supergoed. Alles gebeurde zoals wij als team hadden bedacht. En wat ook heel fijn was, we hebben daarnaast als team plezier gemaakt met elkaar!

Meisjes B1, 30 oktober 2021, MB1-Alterno MB3

Tring, tring, tring! 7.45 uur ging de wekker. Douchen, aankleden, spullen pakken en richting de Topsporthal. Geholpen door het regenachtige weer (met regen wordt er sneller gefietst…) was iedereen om 8.30 uur aanwezig.
Dat het team zich snel kan aanpassen is gebleken. Drie speelsters minder én een nieuw onbekend systeem (1-5) spelen, was geen issue voor de meiden. Om 8.30 uur een korte uitleg over de nieuwe speelwijze. Goed voorbereid gingen we het veld in.
De eerste twee sets gingen top, veel servicedruk, mooie aanvallen, verdedigend zat het dicht, veel energie en enthousiasme. De eerste twee punten waren in the pocket. Dan komt de altijd lastige derde set. Daarin kantelde de wedstrijd, Alterno begon met servicedruk te serveren en wij hadden moeite deze service onder controle te krijgen en te scoren. Helaas, maar verdiend, gingen set drie en vier naar Alterno.

Toen moest het gebeuren in de vijfde set. Het werd een spannende set maar helaas op het einde was de koek op en ging de tegenstander er met de winst vandoor.

Complimenten aan beide teams, ze hebben er een mooie, leuke, sportieve wedstrijd van gemaakt! Op naar de volgende wedstrijd, nu gaan we genieten van het weekend en de twee punten die we toch maar weer hebben gepakt. Als laatste willen wij het publiek bedanken voor de support. Zien we jullie weer op zaterdag 6 november om 13.00 uur in de Omnisporthal Apeldoorn?!

Sportieve groet,
Melisa, Saralieke, Manouk, Mylène, Annemarijn, Dilara, Naomi, Isabelle en Jan-Willem.

Meisjes A1, 29 oktober 2021, Dynamo A1-TweeVV A1

De wedstrijd begon met een teleurstelling: we speelden niet op het hoofdveld van het Omnium maar ergens op een veldje drie hoog achter. Een stukje intimidatie van Dynamo A1 waarschijnlijk. We lieten ons daar natuurlijk niet gek door maken en gingen fris van start. Trainer/coach Jarno had ons op scherp gezet door een McDonald’s te beloven bij winst en veel meer is niet nodig om ons te veranderen in 10 bloeddorstige volleybalbeesten. In tegenstelling tot de verwachting van Dynamo konden we makkelijk bij blijven. De eerste set ging gelijk op maar toen we even gas gaven waren ze nergens meer en haalden we de set binnen met 25-21. Dat leverde direct een concentratiedingetje op in de tweede set waar we niet te veel woorden vuil aan willen maken. Wel wisten we in deze set het teamrecord foute services te verbeteren en hielpen Dynamo met tien foute services met 25-17 aan de tweede set.

Het zou zomaar kunnen dat deze wedstrijd van belang kon worden voor een eventueel kampioenschap dus in de derde set zetten we een tandje bij. Annoa haalde prachtige ballen van de grond en Mara sloeg ze vervolgens keihard binnen.  We liepen al snel naar 25-17. Dynamo was geknakt. We waren nog één set van de overwinning en McDonald’s verwijderd dus Mara roste de eerste vijf services hard binnen. We stonden eigenlijk de hele set ruim voor maar het leek ons aardig om voor het publiek de spanning nog wat op te voeren maar op 24-21 was het klaar. Dynamo MA1 – TweeVV MA1: 1-3.

Op naar de McDonald’s dus. Maar die bleek… dicht. Dicht. Dicht. Dicht. Gelukkig hebben ze in de Van der Knaaphal frituurpannen genoeg en konden we de benodigde hoeveelheid vet daar naar binnen werken.

We staan nog steeds derde maar Dynamo heeft drie sets meer tégen (twee wedstrijden meer gespeeld), net als SSS dat tweede staat en waar we volgende week tegen spelen. Kwart voor drie in Barneveld en toeschouwers zijn welkom. Bij de McDonald’s in Barneveld rechtsaf en volg de borden Meerwaarde. Tot dan!

Was getekend: een vader

Meisjes B1, 23 oktober 2021, SDS MB1- TweeVV MB1:

Om 12.30 uur verzamelden wij bij de topsporthal. Met drie auto’s reden we richting Voorthuizen voor de wedstrijd tegen MB1 van SDS, de nummer één in de poule.
Warming up, inspelen en klaar voor de wedstrijd. We begonnen goed, maar je zag dat onze aandacht/focus steeds minder werd. We hebben hard gewerkt en als team gespeeld. Het is jammer dat we deze wedstrijd niet hebben gewonnen, maar we zullen goed trainen en beter voorbereid zijn op de volgende wedstrijd!
We zien jullie graag zaterdag 30 oktober om 9.15 uur in onze Topsporthal voor de wedstrijd tegen Alterno!

Sportieve groetjes, TweeVV MB1

Meisjes A2, 9 oktober 2021

MA2 moest zaterdag als enige TweeVV-team een uitwedstrijd spelen in Nijkerk tegen NVC MA1. Bij aankomst bleek de hal nog dicht! De tribune konden we alleen via noodtrappen bereiken, de kantine bleef dicht, was het overal steenkoud en bleken we ook nog eens de enige wedstrijd te zijn. Geen goede vooruitzichten voor een topwedstrijd, maar daar dachten onze meiden heel anders over: met een snelle 0-4 overwinning konden we met vliegende vaart terug naar een warme Topsporthal.
Zaterdag de 16e speelt MA2 om 13.00 uur de topper in Scherpenzeel tegen Set Up’69 MA2.

Meisjes A1: TReNT Glasvezel sponsort (winnende) wedstrijdbal!

Het team MA1 van volleybalvereniging TweeVV uit Ede, uitkomend in de hoogste meisjesvolleybalklasse van Nederland, heeft een nieuwe wedstrijdbal ontvangen. Met deze door TReNT gesponsorde bal werd meteen gewonnen van Havoc MA1 uit Haaksbergen.

TreNT ondersteunt, stimuleert en sponsort op verschillende manieren sport-, cultuur- en maatschappelijke instellingen. Ook ieder personeelslid wordt in staat gesteld om jaarlijks een zelfgekozen doel te sponsoren. Dat kan de lokale sportclub zijn, maar ook een liefdadigheidsinstelling of evenement. College Erik Jan sponsort dit jaar volleybalvereniging TweeVV uit Ede.