Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Mannen en vrouwen TweeVV winnen afgetekend

Beide teams van TweeVV wonnen afgelopen week hun wedstrijden. De mannen deden dat thuis met 3-1 tegen LIVO 2, de vrouwen boekten een gemakkelijke overwinning in Wychen. Ze wonnen daar met 0-4 van Trivos 2.

De mannen speelden donderdagavond al hun thuiswedstrijd tegen LIVO uit Duiven dat net onder TweeVV staat op de ranglijst maar wel met negen punten verschil. Op deze doordeweekse thuisdag kon ook trainer Wim Knap een keer het team bijstaan als coach. De mannen maakten dankbaar gebruik van zijn aanwijzingen.
De start was goed voor TweeVV, ze namen meteen een voorspong in de eerste set die ze echter weer weggaven waardoor het onnodig spannend werd. TweeVV zette vervolgens Jurjen Landman in die een belangrijk aandeel had in de winst van deze set. Nadat de tweede maar net verloren ging, was TweeVV heer en meester en wonnen zij gemakkelijk de beide overige sets. Alles liep toen weer en het team straalde een zelfverzekerde rust uit waardoor zij de tegenstander konden overklassen. Zo konden ze weer vier punten bijschrijven.

Vrouwen
Beide teams aan de top van de promotieklasse, LIVO en TweeVV, morsten geen punten de afgelopen week waardoor zij respectievelijk nummer één en twee blijven met slechts één punt verschil.
Het werd voor de vrouwen van TweeVV in Wychen een gemakkelijk wedstrijd tegen het niet zo sterke Trivos, en dat terwijl de vrouwen twee belangrijke spelers misten. Als reserve gingen drie spelers uit het tweede mee die alledrie speelminuten kregen van trainer/coach Monica van der Wal: “We hebben gedaan wat we moeten doen: met 4-0 winnen. We zijn er nu zo dichtbij, nu willen we kampioen worden ook! We moeten hopen dat de koploper een of twee puntjes morst in de resterende drie wedstrijden en wij niet. In januari stonden we nog elf punten achter op LIVO, nu is dat er nog maar eentje. We zijn dus bezig met een heel goede tweede helft.”

Programma
Zaterdag 23 maart spelen de mannen om 16.15 uur een uitwedstrijd in Nijmegen tegen Pegasus 3, de vrouwen spelen wel thuis in de Van der Knaaphal en dat doen ze om 16.00 uur tegen Pegasus 2 uit Nijmegen dat zesde staat.