Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Sterk weekend voor TweeVV

De mannen speelden in Bathmen tegen ABS en wonnen daar met 1-3, de vrouwen hadden een ontmoeting met Agilitas in Arnhem. Zij wonnen met 0-4. Een uitstekend weekend dus voor TweeVV.

De mannen moesten weer eens heel laat op vrijdagavond spelen, deze keer in Bathmen, en dat is altijd lastig gebleken voor TweeVV. Aan de uitslag is dat niet te zien maar het werd geen lekkere wedstrijd voor de mannen. De selectie was iets uitgedund door de afwezigheid van middenman Niels Velthuijs en de geblesseerde Vincent Oostindië.
De wedstrijd begon meteen spannend tegen dit ABS dat slechts één punt onder TweeVV stond. De mannen namen steeds een voorsprong maar liet de tegenstander weer terugkomen door eigen fouten. De eerste set werd het 27-29 voor de Edenaren. Nadat de tweede gemakkelijk voor TweeVV was, hadden de Edenaren aan het eind van de derde set pech omdat de scheidsrechter een touchébal over het hoofd zag waarmee de enige verloren set meteen met 25-23 naar ABS ging.
Met deze winst stelt TweeVV de vijfde plaats zo goed als veilig want de laatste wedstrijd van dit seizoen is tegen de nummer twaalf.

Vrouwen
De vrouwen van TweeVV speelden vrijdagavond in Arnhem tegen Agilitas dat op de achtste plek staat. TweeVV staat nu vierde, kan een beetje naar boven kijken maar Tivoc hijgt hen in de nek. De vrouwen hebben in elk geval goede zaken gedaan door in Arnhem met 0-4 te winnen.
TweeVV was beduidend sterker dan de tegenstander met aanvallers als Jacoline van Benthem, Maartje Groeneveld, Laura Dijkstra en José Klomp, die heel goed bediend werden door spelverdeler Vaiva Mikalkenaite. De vrouwen kwamen weliswaar een beetje traag uit de startblokken maar daarna waren er mooie momenten te zien, met afwisselend aanvalsspel, een sterke verdediging en een hoge servicedruk.
Nog één wedstrijd te gaan, tegen de nummer drie. Het zal lastig zijn deze knappe vierde plek vast te houden.

De vrouwen spelen donderdagavond 13 april in ’t Riet om 21.00 uur hun laatste wedstrijd tegen de nummer twee Renswouw 2. De mannen spelen pas op zaterdag 22 april hun laatste wedstrijd, thuis om 16.45 uur tegen Avior dat onderaan staat.