Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Succesvolle thuisdag TweeVV

TweeVV had een succesvolle thuisdag, zaterdag. Beide teams wonnen met 3-1. De vrouwen deden dat tegen Set Up ’69 uit Scherpenzeel, de mannen tegen Voorwaarts uit Twello.

Geteisterd door het coronaspook moesten de vrouwen het doen met een heel kleine, maar wel gezonde, selectie waardoor er vier reserves uit het tweede team en uit de jeugd meegevraagd waren. Tegen de Scherpenzeelse vrouwen ging het drie sets lang redelijk gelijk op waarbij TweeVV aan het eind van de sets steeds weer het verschil maakte. Na 3-0 in sets besloot trainer/coach Patrick Renting ook de reserves die nog niet aan bod waren gekomen in te zetten: “Het is belangrijk dat ook zij speelminuten krijgen om ervaring op te doen op dit niveau. De start was goed in de vierde set maar dat konden we niet vasthouden tot het eind. Ik ben blij met de vier punten die deze wedstrijd oplevert want daar ging het ons om. Maar eigenlijk was het geen mooie wedstrijd, ook omdat we belangrijke spelers misten. Reserve Maartje Groeneveld viel in op de belangrijke liberopositie en dat heeft ze heel goed gedaan. Maar met zoveel invallers loopt de communicatie in het veld niet altijd gemakkelijk.”

Halfuur met publiek
De wedstrijd startte om half zes, dus een halfuur lang was er de steun van het publiek. Om 18.00 uur verliet iedereen de tribune om in Sportcafé Time Out of op de Facebooksite van TweeVV Dames 1 de wedstrijd verder te volgen.

Mannen
De mannen speelden eerder op de middag waarbij het publiek nog welkom was, al was het wel met de QR-code. Ook de mannen hadden last van de coronaperikelen. Twee spelers ontbraken daardoor én er waren er twee om andere redenen afwezig. Kortom, een zeer uitgedunde selectie nam het op tegen de mannen uit Twello. En dat lukt wonderwel heel goed. Aanvoerder Casper Kooi: “Omdat er alleen een wissel was op de spelverdelerspositie en alle aanvallers dus alle sets moesten spelen, gaf dat op een of andere manier toch ook rust. We verdedigden goed en we hadden deze keer de scheidsrechter ook niet echt tegen. Alleen de tweede set ging verloren maar we hebben weer vier punten in de pocket en dat met zo’n uitgedunde ploeg!”
Sander Lammertink maakte mooie punten met zijn specialiteit, de ingehouden, geplaatste, aanval. Libero Maarten van Wensveen speelde een heel goede wedstrijd, een belangrijke pijler van een stabiel spelend team.

Programma
Zaterdag 20 november spelen de mannen weer thuis in de Van der Knaaphal om 15.15 uur tegen Blauw Wit uit Oldebroek. De vrouwen spelen in Wijchen tegen Trivos 2 om 12.30 uur.