Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV goed op dreef in dit nieuwe seizoen

De mannen van TweeVV wonnen in Heteren met 2-3 van Toesj terwijl de vrouwen hun eerste viersetter wonnen. Dat gebeurde in Dieren waar zij tegenstander Rebelle met 1-3 versloegen.

Na het verlies van de vijfsetter van vorige week hadden de mannen van TweeVV afgelopen zaterdag wel wat goed te maken. In de wedstrijd tegen Toesj misten zij spelverdeler Martijn Drost en aanvaller Sander Lammertink. De eerste set ging het gelijk op tot er bij TweeVV de foutjes in slopen. Toesj profiteerde en won de eerste set. In de tweede set liep Toesj meteen flink uit. Maar onhoudbare aanvallen van Kevin van de Pol en een sterke opslagserie van John Bos brachten de Edenaren weer dichterbij. TweeVV bepaalde nu het spel en bleef hard werken voor elke punt en won set twee.

Slimmer
TweeVV bleef het spel bepalen en kreeg de ballen steeds makkelijker op de grond bij de tegenstander. En ondanks het harde werken voor de winst kende de derde set toch nog een zinderend slot en was het Toesj dat aan het langste eind trok met 26-24. Nadat de vierde set vrij ruim naar de mannen van TweeVV ging, begonnen zij in de vijfde, beslissende, set slimmer te spelen. Met een euforisch gevoel liepen de Edenaren even later van het veld af met een winst van 13-15: deze keer hadden ze de vijfsetter naar zich toe kunnen trekken.

Vrouwen
De vrouwen spelen dit seizoen in de voor hun nieuwe promotieklasse en dus is het bij elke nieuwe tegenstander weer even aftasten. Zo ook tegen Rebelle in Dieren, een wedstrijd waarin TweeVV verzuimde door te drukken in de eerste set. De Edesen waren niet scherp genoeg waardoor de pass minder goed was en er te veel persoonlijke fouten werden gemaakt. De eerste set ging onnodig verloren met 25-23. Daarna werd het spel allengs beter van TweeVV en met Sanne Germans, Leontien van der Bent en Floor Kamps stond er een goed blok. De opslagseries van Daniëlle Dijkstra, Rianne Meijer en Astrid van Eck zorgden zelfs voor een riante overwinning in de vierde set met 9-25. Trainer/coach Monica van der Wal: “Deze winst van 1-3 hebben we wel even nodig na drie vijfsetsoverwinningen. Zaterdag tegen Gemini moesten we maar eens voor de volle winst gaan.”

Programma
Zaterdag 13 oktober spelen beide teams weer thuis in de Van der Knaaphal. De vrouwen beginnen om 16.00 uur aan hun wedstrijd tegen Gemini 2 uit Elst, de mannen om 18.00 uur tegen Scylla/Excelsior 3 uit Rhenen.