Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV walst licht over Nuovo heen

Donderdagavond werd de bekerwedstrijd tussen de eerste damesteams van Nuovo uit Renkum en TweeVV gespeeld in Knaap’s Sportpaleis in Ede. Nuovo D1 speelt in de promotieklasse dus TweeVV moest als hogergesitueerde in theorie afreizen naar de hal van Nuovo. Zo luidt de wet inzake bekerwedstrijden. Echter, de hal van Nuovo krijgt een fikse opknapbeurt waardoor zij tijdelijk niet benut kan worden. De  oplossing werd gevonden door het strijdtoneel in Ede te laten plaatsvinden.

Beide teams hadden de voorronde van de beker overleefd en nu begon het echte werk. In de eerste set nam Nuovo meteen brutaal een 2-0 voorsprong. Daarna ging het gelijk op en van beide kanten waren mooie driemeteraanvallen te bewonderen. Bij Nuovo viel nummer 4 op door haar snoeiharde smashes en nummer 6 met een mooie driemeteraanval. Voor het Edese publiek had Tess van Asselt een knaller op midden in petto. Met nog rond tien punten te gaan, sloeg TweeVV een gaatje en bouwde dit uit tot de winst in deze set.

Schwung

In de eerste set was nog niet echt een schwung te bespeuren bij TweeVV en dat bleef zo in de tweede set. Het was aardig, het was goed, maar het hield niet over. Dit was ook een verdienste van Nuovo want er werd behoorlijk weerstand geboden en sterk verdedigd waardoor TweeVV de punten niet cadeau kreeg.

Verdediging

In de derde set kwamen drie verse krachten in het veld: Sofie van Knippenberg, Lymee Spoelstra en Daniëlle Dijkstra voor Floor Kamps, Esmée van Asselt en Marije Germans. Rachel Ravenhorst, Tess van Asselt, Laura Dijkstra en Ireen de Vries bleven staan. Josephine Uittenbogert en Merit Zuil werden gespaard.

Nuovo moest alles op alles zetten om deze set te winnen en dat maakte deze set de meest spannende. Nuovo verdedigde met hand en tand door onder andere uitstekende blokkering. Toch wonnen de ervaring en het lichte niveauverschil het van de dames uit Renkum en omstreken.

Ondanks het feit dat TweeVV het aan haar stand verplicht was deze wedstrijd te winnen, werd een totale walk-over voorkomen door een niet op haar toppen spelend TweeVV en een sterk verdedigend Nuovo. Setstanden: 19-25, 18-25, 23-25.

Komende wedstrijden

Competitie: D1 speelt zaterdag 28 oktober thuis om 13:00 tegen Heyendaal D1.
Competitie: H1 speelt zaterdag 28 oktober thuis om 15:15 tegen SSS H4.