Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

TweeVV wint in een weer sfeervolle Van der Knaaphal

Het werd een mooie dag in de Van der Knaaphal: eindelijk weer spelen met publiek én beide wedstrijden konden doorgaan, er waren geen coronagevallen meer. Beide ploegen van TweeVV grepen deze gelegenheid meteen aan door met 3-1 te winnen.

De mannen troffen het tweede team van Scylla uit Wageningen. Ze hadden een lastige tegenstander aan hen. Dat er twee belangrijke spelers misten, maakte het er niet gemakkelijker op. In de eerste set, die verloren ging, ontbrak het aan precisie waarna TweeVV twee wissels inzette. Na een slordige start in de twee set kregen de mannen de wedstrijd toch onder controle waarin John Bos en Jeroen Lith met onhoudbare aanvallen het voortouw namen. Hoewel het aan het eind van deze set nog even spannend werd, was deze met 25-23 toch voor TweeVV. Daarna gaf Scylla zich gewonnen waardoor de Edenaren uiteindelijk met 3-1 wonnen. Toch was het spelbeeld niet stabiel bij TweeVV. Sterke series aanvallen wisselden ze af met series slordigheden waardoor de mannen nergens flink konden uitlopen. Later in de wedstrijd begon ook het blok beter te lopen en spelverdeler Martijn Drost verraste de tegenstander af en toe met strakke doortikballen en een onhoudbare aanval.

Vrouwen
Ook de vrouwen konden weer een team op de been brengen, al misten er twee spelers. En dus was er aanvulling vanuit het tweede. In tegenstander Ormi uit Epe hadden de vrouwen een taaie tegenstander. Dat bleek al meteen in de eerste set waarin TweeVV tegen een achterstand aankeek. Maar dat sloeg bij 18-21 plots om dankzij mooie aanvals- en blokacties van Josefine Uittenbogert, Lize Meijer en Daniëlle Dijkstra waardoor de tegenstander geen punt meer kreeg. De tweede set ging verloren door grote service- en aanvalsdruk van Ormi waar TweeVV geen grip op kreeg. De volgende sets won TweeVV al was het kantje boord in de derde set waarin de tegenstander terugkwam van 21-12 naar 21-22 door de opslag van één speler van Ormi. Josefine Uittenbogert verbrak de ban met een sterke aanval. Daarna waren de vrouwen heer en meester in de laatste set.

Programma
Komend weekend zijn beide teams vrij. Zaterdag 12 maart spelen de vrouwen om 15.00 uur in Scherpenzeel tegen Set Up ’69, de mannen spelen die dag om 17.00 uur tegen Voorwaarts in Twello.