Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Vrouwen TweeVV weer naar tweede plek

De vrouwen van TweeVV wonnen in Elst van Gemini 2 met 0-4, de mannen speelden in Rhenen tegen het sterke Scylla/Excelsior en verloren met 4-0.

De vrouwen moesten maandagavond laat al in Elst spelen wat nooit gemakkelijk is. Maar de Edesen hadden zich daarop voorbereid en wisten goed de concentratie vier sets lang vast te houden. De tegenstander was erop gebrand om punten te halen in het belang van hun eerste team dat voor het kampioenschap wil gaan en was op volle sterkte. Maar TweeVV was daarvan niet onder de indruk en bleef goed spelen en hard werken voor elk punt. De servicedruk was goed evenals de blokkering en de pass. Alleen aanvallend scoren ging wat minder makkelijk. Vanaf de derde set kwam de versterking vanuit het eerste team van Gemini binnen de lijnen maar dat mocht niet baten voor de tegenstander. TweeVV won in straight sets met 0-4 en staat nu tweede waarmee het Gemini 1 op de ranglijst passeert. Zaterdag 2 februari komt dit team naar Ede en dan maken ze onderling uit wie voorlopig de tweede plek blijft bezetten.

Mannen
De mannen kenden een zwakke start tegen Scylla/Excelsior dat tweede staat op de ranglijst. Ze keken meteen tegen een flinke achterstand aan onder meer omdat ze de pass niet goed onder controle kregen. TweeVV bleef achter de feiten aanlopen maar in de tweede set had TweeVV kansen. De Edenaren speelden goed, hadden enkele serviceseries en ook pass en aanval liepen goed. Maar het lukte TweeVV niet om de punten waar het om gaat aan het eind van de set te pakken. Deze set ging met 25-23 maar net verloren. Daarna was de koek op en overklaste de tegenstander TweeVV, in de vierde set ging zelfs helemaal niets goed en wisten de mannen slechts acht punten te scoren.