Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Mooie winstwedstrijden voor TweeVV

De volleybalmannen van TweeVV hebben hun eerste vierpunter binnen met de winst van 1-3 op Arvevo 2, in Arnhem. De vrouwen wonnen met dezelfde cijfers maar dan in Wageningen van Scylla 3.

Weer waren de mannen van TweeVV niet compleet waardoor libero Maarten van Wensveen op de diagonaalpositie werd ingezet. Met zeven man moest TweeVV het doen en dat lukte in de eerste set meteen uitstekend. Het werd de beste set van de vier met een gemakkelijke winst van 17-25. Maar daarna werd het voor de Edenaren lastiger omdat de tegenstander veel beter ging serveren waardoor de mannen meer moeite met de pass kregen. Toch wist TweeVV de voorsprong in de tweede set en vierde set vast te houden en deze met minimaal verschil te winnen. Alleen set drie ging verloren omdat aan het eind van deze set bij TweeVV even niets meer lukte. Maar de mannen namen wel vier punten mee naar huis.

Vrouwen
De vrouwen speelden drie sets lang een overtuigende wedstrijd tegen het derde van Scylla. Daarin konden de Edesen hun eigen spel spelen, opslag, passing en aanval, alles lukte. En dan gaat het in één set, de derde, toch mis doordat TweeVV even moest wennen aan twee sterke wissels bij de tegenstander, gecombineerd met concentratieverlies en persoonlijke fouten. De vrouwen wilden geen twee sets weggeven en namen dus meteen een voorsprong in de vierde set die ze met gericht serveren en aanvallen uitstekend uitspeelden. Het grootste gevaar van TweeVV kwam van de jonge middenaanvallers Sanne Germans en Daniëlle Dijkstra, die met veel variatie door spelverdeler Astrid van Eck bediend werden. Helaas laten de vrouwen één punt liggen maar ze staan inmiddels wel tweede op de ranglijst.