Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Vrouwen TweeVV verslaan concurrent Gemini

De vrouwen van TweeVV wonnen thuis in een aantrekkelijke wedstrijd met 3-1 van Gemini uit Elst. De mannen konden het niet bolwerken tegen Hellas uit Nunspeet, ze verloren met 1-3.

Het publiek zat er klaar voor, voor de belangrijke wedstrijd tussen de vrouwen van TweeVV en grootste concurrent voor de tweede plek, Gemini. Maar de start was teleurstellend. TweeVV begon met te veel fouten en kon daardoor weinig tegenover de aanvallen van de tegenstander zetten. Met 13-25 werd TweeVV weggespeeld. Maar set twee en drie gaven een compleet ander beeld te zien. Nu was het TweeVV dat het spel bepaalde, de fouten waren eruit en de Edesen konden meer druk zetten op Gemini dat nu de fouten maakte. Met 25-17 en 25-10 overliep TweeVV de tegenstander.

Mentaal spelletje
Winst van de vierde set levert vier punten op en dat is wat TweeVV wilde. Maar na een goede start liep de tegenstander in die set onverwacht uit naar 10-19, een schijnbaar kansloze missie. Daniëlle Dijkstra kwam toen binnen de lijnen en zij maakte negen servicepunten op rij en bracht TweeVV daarmee op gelijke hoogte. De Edesen bleven goed bij de les, werkten hard voor elk punt met als beloning ook de vierdesetwinst. Trainer/coach Monica van der Wal: “Het was vooral een mentaal spelletje, wie goed begon aan een set, speelde vrijuit. De eerste set kwam hun middenaanval goed door, in de andere sets wisten we die uit te schakelen met onze gerichte opslag en ons blok en dat scheelde veel. Blij dat we die vier punten binnen hebben.”

Mannen
De mannen stelden teleur in hun wedstrijd tegen Hellas uit Nunspeet dat enkele plekken boven hen staat. Alleen in de eerste set hadden ze de winst voor het grijpen. Het was meteen ook de spannendste set met over en weer kansen. De set was uiteindelijk voor de tegenstander met 29-31. In de daaropvolgende drie sets was Hellas te sterk. TweeVV kwam maar zelden door of langs hun blok en verzuimde de aanval af te wisselen met geplaatste ballen. In de vierde set speelden de Edenaren slimmer, ze werkten harder voor elk punt, het blok werd sterker en de tegenstander begon fouten te maken. Daardoor konden de mannen toch nog één punt thuis houden.