Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Wanprestatie in Wanmolen en Waanzin in Wageningen

Afgelopen week speelden de mannen van TweeVV op dinsdag tegen Xanthos in Zetten en de vrouwen op vrijdag tegen WaHo in Wageningen. Wonnen beide teams hun laatst gespeelde wedstrijd met 4-0, nu werd tweemaal een 3-1 nederlaag genoteerd.

Mannen

De mannen waren op dinsdag in de Wanmolen niet goed bezig in de 1e en 2e set. Het ontbeerde aan servicedruk en Xanthos blokkeerde en verdedigde erg goed. Pas in de 3e set ging TweeVV beter spelen. Aanvallend kwamen de Edenaren beter door en Jan Burger sleepte met een goede serie sprongservices die set binnen. Dat was goed voor het vertrouwen en dat werd meegenomen naar set 4. Tot 19-19 ging het in die set gelijk op maar daarna ging het heel hard de verkeerde kant op.

Cooling down

Door persoonlijke fouten wisten de mannen van TweeVV geen punt meer te maken en zaten ze snel in de kantine met 3-1 verlies. Erg jammer want we er was meer van verwacht. Gelukkig is er naast een volleybalveld ook een bowlingbaan in de Wanmolen en daar werd een uur lang gecoolingdownd. Dit verliep beter dan de volleybalwedstrijd want er werd bijna een baanrecord gehaald.

Setstanden: 25-15, 25-13, 17-25, 25-19

Vrouwen

Ook op dinsdag speelde het 2e vrouwenteam van TweeVV tegen het Nederlandse leger. Maartje Groeneveld die in dit team speelt, is ook reservist en zodoende kon deze exclusieve ontmoeting geregeld worden. Het was een leuke wedstrijd waarbij af en toe een speelster van TweeVV bij het leger aansloot. De slotsom was dat je om de oorlog te winnen het best de vrouwen van TweeVV op kan stellen want de uitslag was 3-1 in het voordeel van de Edenarinnen.

Wageningen

De vrouwen van het 1e team begonnen afgelopen vrijdag niet scherp aan hun wedstrijd in De Bongerd. Ze hadden moeite met het grote lange blok aan de overkant en kwamen maar moeilijk tot scoren.
In set 2 en 3 werd echter wel steeds goed begonnen. Tot de 17 liep het dan ook aardig gelijk op, maar dan kregen ze een serviceserie tegen en dat kostte dan weer de set.

Nachtmerrie

Sofie van Knippenberg had elke set een fantastische serviceserie waar heel Waho nachtmerries van had. De libero in ieder geval want die grossierde in de tweede set in de ketsers. In set 4 werd zij gewisseld en het leek wel of het slechte passen veroorzaakt werd door één of andere blessure; dat is altijd jammer.
Vóór de vierde set werd er een peptalk gehouden in de Edese groep met als motto ‘wij gaan 1 punt halen’. Dat lukte ook héél makkelijk, maar vooral door het slechte spel van Waho in die set.

Handhaving

Door de winst van die ene set is TweeVV verzekerd van handhaving in de derde divisie. Dat was voldoende reden om met een drankje bescheiden te vieren.

Setstanden: 25-16, 25-17, 25-18, 10-25

Komende wedstrijden

De mannen spelen zaterdag 6 april om 15:15 tegen Renswouw in Knaap’s Sportpaleis

De vrouwen spelen zaterdag 6 april om 13:00 tegen Avior in Knaap’s Sportpaleis