Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Beide TweeVV-teams presteren beneden verwachting

Tijdens de thuiswedstrijden in de Van der Knaaphal zat het zaterdag niet mee voor beide teams van TweeVV. De vrouwen verloren met 1-3 van VVH uit Harderwijk, de mannen met 0-4 van Renswouw.

De vrouwen speelden onder hun niveau tegen het jonge VVH uit Harderwijk. Beide teams zijn op papier gelijkwaardig maar het was de tegenstander die haar stempel op de wedstrijd drukte. De Harderwijksen waren aanvallend sterk en ook met hun servicedruk zetten ze TweeVV flink onder druk. De Edesen maakten te veel fouten, vooral passend, en ook de eigen servicedruk was onder de maat. Toch wisten Lize Meijer en Rachel Hanswijk regelmatig met hun geplaatste en hard geslagen aanvallen te scoren. Drie sets gingen verloren waarvan twee kantje boord. Pas aan het eind van de vierde set, die TweeVV won, haalden de vrouwen ineens alles uit de kast, daarbij geholpen door een sterke opslagserie van Josefine Uittenbogert.
Het team is overigens uitgebreid met de Edese midspeler Leonie Ligtenbelt die in Arnhem speelde. Zij vervangt voorlopig de geblesseerde Marije Germans.

Mannen
De mannen traden behoorlijk gehandicapt aan zonder drie geblesseerde spelers. Vooral het gemis van libero Maarten van Wensveen deed zich voelen want nu moesten de middenspelers óók passen en verdedigen. Coach Geert Meijer: “Dat we daaraan moesten wennen was erg duidelijk in de eerste set. We moesten heel erg zoeken en tegenstander Renswouw is een degelijk volleyballend team. Dus die set ging vrij kansloos verloren. In de overige sets was het niet veel anders, alleen bleef het langer gelijk opgaan omdat wij met veel vechtlust bleven spelen. Het was steeds Renswouw dat in de laatste fase van de sets meer gas gaf waar wij al op onze max speelden. We zijn dus puur op klasse afgetroefd en verloren met 0-4.”

Programma
Dinsdag 15 november spelen de vrouwen om 21.00 uur thuis in de Van der Knaaphal tegen Set Up’69 uit Scherpenzeel. Zaterdag de 19e zijn ze vrij. De mannen spelen wel op zaterdag 19 november,  in Woudenberg, om 18.30 uur tegen Woudenberg.