Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Bizarre overwinning mannen TweeVV 

De mannen van TweeVV speelden in Oldebroek tegen Blauw Wit 2 en wonnen met 1-3, de vrouwen hadden het in Scherpenzeel zwaar tegen Set Up’69 2 en verloren met 3-2.

De mannen van TweeVV slaagden erin om een bizarre uitslag op het bord te krijgen. Drie sets wonnen zij maar net en één set verloren ze dik: 23-25, 27-29, 25-13 en 25-27. Het gevolg is dat ze weliswaar met 1-3 winnen en dus vier punten mee naar huis nemen, maar dat de scores, opgeteld, dik in het voordeel van Blauw Wit zijn. Zo kan het gaan. TweeVV doet met deze overwinning in elk geval heel goede zaken. Ze staan weliswaar op plek zeven maar met slechts drie punten minder dan de nummer drie.

In vorm

Ondanks het feit dat de tegenstander enkele plaatsen hoger stond dan TweeVV, ging de strijd in set één, twee en vier gelijk op. De mannen speelden goed en steeds weer wisten zij de opslag meteen terug te pakken met de sterke aanvallen van de in vorm zijnde John Bos en Jurjen Landman. En aan het eind van deze sets wisten de Edenaren nét een puntje voorspong te pakken en daarmee de winst binnen te halen. Alleen in set drie ging het mis. Gewoonlijk zetten ze dan enkele wisselspelers in wat meestal geen verschil maakt maar deze keer dus wel. Daarna werd de opstelling weer teruggedraaid en was de vierde set alsnog voor TweeVV.

Vrouwen

De vrouwen van TweeVV traden zeer gehandicapt aan tegen Set Up’69 dat enkele plekken lager staat dan TweeVV. Beide spelverdelers waren afwezig vanwege studie en werk en drie spelers zijn geblesseerd. Met de routiniers Joke Kamps en Cindy Muller, die de spelverdeling op zich namen, had er toch meer ingezeten dan de twee punten die ze nu mee naar huis nemen. Trainer/coach Peter Spoelstra: “Ja, ik ben heel erg teleurgesteld hoe het gegaan is. Ik zag helemaal geen beleving. We werkten wel hard maar het was niet effectief. We hadden te weinig servicedruk waardoor de tegenstander steeds weer de lastig te verdedigen midaanval in stelling kon brengen. Natuurlijk is het ook even wennen aan andere spelverdelers maar daar heeft het niet aan gelegen. Met meer beleving hadden we hier zeker kunnen winnen.”

 Zaterdag 18 februari spelen de mannen om 16.45 uur thuis in ’t Riet tegen NVC uit Nijkerk dat net iets onder hen staat, de vrouwen zijn vrij.