Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Coronamaatregelen bij TweeVV

Het zijn bizarre tijden. Er heerst een pandemie van een omvang die geen van ons eerder in ons leven heeft meegemaakt, en hopelijk ook nooit meer zal meemaken. 

Dit raakt ons allemaal op de één of andere manier. En het is nog niet voorbij. Allereerst hopen wij dat jullie en jullie dierbaren in familie- en vriendenkring gezond zijn!

Wat betekent dit voor het volleyballen? 
Na de update van de Nevobo en de persconferentie van de regering op afgelopen maandag, weten we het volgende:

  • Minimaal tot en met 28 april 2020 zijn alle sportclubs en sportaccommodaties gesloten. 
  • Er vinden geen georganiseerde sportactiviteiten plaats, ook niet in de openbare ruimte.
  • Sporten in de openbare ruimte is toegestaan in een groep van maximaal 3 personen waarbij de 1,5 meter afstand in acht genomen dient te worden.
  • Op uiterlijk 21 april wordt bepaald in hoeverre deze maatregelen verlengd worden.
  • Tot 1 juni kunnen er geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien worden georganiseerd.
  • Alle lopende volleybalcompetities zijn op 18 maart per direct gestopt. Er zijn geen winnaars en verliezers. Niemand is kampioen, maar wel zijn er promoties en degradaties. 

Concreet betekent het laatste punt voor TweeVV dat zowel Dames 4 als Heren 1, die allebei bovenaan staan én het beste wedstrijdquotiënt van hun poules hebben, in het volgende seizoen een niveau hoger gaan uitkomen. 

Het voelt misschien wat misplaatst, maar toch vinden we felicitaties terecht. Dames van het vierde en heren van het eerste: van harte gefeliciteerd met jullie promotie naar respectievelijk de 2e klasse en de 3e divisie!

Meer informatie over de PD-regeling richting seizoen 2020-2021 is te vinden op de website van NeVoBo.

Kunnen we nog sporten dit seizoen? Uiterlijk 21 april weten we meer. 

Mocht het advies van de overheid niet eenduidig zijn over sport, dan is het handig om de adviezen van NOC*NSF in de gaten te houden. Tot nu toe is gebleken dat de Nevobo deze adviezen direct heeft overgenomen, net als alle andere sportorganisaties in Nederland. 

Wat betekent dit voor de contributie dit seizoen? 
Op dit moment kunnen we daar nog niets over zeggen. We betalen allemaal contributie om de kosten die we als club maken te kunnen dekken. Je verwacht misschien dat onze kosten dit jaar veel lager zijn dan anders omdat we minder trainen en geen wedstrijden meer hebben, maar dat weten we nog niet. Omdat we niet weten welke kosten we dit seizoen nog moeten maken, kunnen we ook niet aangeven welke inkomsten daar tegenover moeten staan. Zodra we hier meer over weten, brengen we jullie daarvan uiteraard op de hoogte! 

Tenslotte willen we jullie het allerbeste wensen de komende periode. 

Volg de adviezen van de overheid op: blijf zoveel mogelijk thuis en houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Hou dit vol! 

Samen sporten verbroedert, maar samen niet-sporten nu misschien wel des te meer. Dus houd wel contact met elkaar! Er zijn tegenwoordig meer dan genoeg middelen beschikbaar om dat te doen.

Met vriendelijke groeten van het voltallige bestuur,

Geurt, Lysette en Vincent