Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

D1 delft onderspit tegen de koploper

Zaterdag 18 november was een thuisdag voor TweeVV in de Topsporthal in Ede. De vrouwen speelden tegen koploper Rebelle uit Dieren

TweeVV won de laatste set en de andere sets gingen naar de tegenstander.

Vrouwen kansrijk

TweeVV speelde de eerste, tweede en vierde set prima volleybal en had kansen om een aantal sets van de koploper af te snoepen. Dat het maar bij 1 set bleef, was te wijten aan het toch af en toe wat wisselvallige spel. In de eerste en tweede set bleven de vrouwen uit Dieren net iets koelbloediger dan die uit Ede waardoor met slechts twee punten verschil werd verloren: 27-29 en 23-25.

Chaos

Deze tegenslag zorgde in de derde set voor lichtelijke chaos bij TweeVV. Die chaos zorgde dan wel weer voor extreme reddingen zoals die van Daniëlle Dijkstra die een bal knap redde met haar voet. Dubbele wissels door coach Joke Kamps, om onder andere drie aanvallers aan het net te houden, mochten deze set niet meer baten. Nummer 11 van Rebelle mocht een lange serie sprongservices maken waardoor uitgelopen werd naar 8-17. Deze achterstand werd niet meer goedgemaakt.

Goed spel

Toch heerste het gevoel dat een 0-3 achterstand geen recht deed aan de verhoudingen en TweeVV wilde dat dan ook in de laatste set laten zien. Er werd mooi gevarieerd gespeeld en spelverdeelster Esmée van Asselt legde de tweede bal een paar keer fraai op een open plek aan de vijandelijke kant. Ook het midden, buiten en de driemeter werden goed bediend én er werd goed verdedigd zodat deze set dik werd gewonnen en het gevoel werd versterkt dat hier meer in had gezeten dan de uiteindelijke stand van 1-3.

Setstanden: 27-29, 23-25, 15-25, 25-16.

Komende wedstrijden

D1 speelt vrijdag 24 november om 21:15 in de Alternohal in Apeldoorn tegen Dros-Alterno D3.

D1 speelt de 2e ronde van de beker dinsdag 28 november om 20:00 in De Talter in Oldebroek tegen promotieklasser Blauw Wit D1.