Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Dames 1 zet voorzichtig een stijgende lijn in

De volleybalsters van het eerste damesteam van TweeVV hebben afgelopen donderdag hun tweede wedstrijd van de competitie verloren. In de bijzonder warme hal van sportcentrum de Meerwaarde in Barneveld, waar verfrissing niet contant kan worden afgerekend, was het tweede damesteam van SSS met 3-1 te sterk voor het team van Joke Kamps.

De setstanden waren 17-25, 25-16, 25-18 en 25-14. De week ervoor was met 0-4 verloren van Hevo en de speelsters waren er op gebrand een betere prestatie neer te zetten. Het is nog zoeken naar de balans in het team na het vertrek van een viertal speelsters, waaronder twee spelverdeelsters.

Joke begon tegen SSS met Lymee Spoelstra, de nieuwe aanwinst Sofie van Knippenberg, Tess van Asselt, Merit Zuil, Rachel Ravenhorst, Daniëlle Dijkstra en Floor Kamps die als libero Ireen de Vries verving. In de loop van de wedstrijd werd hier en daar gewisseld vanaf de bank die warm werd gehouden door Marije Germans, Laura Dijkstra en Esmée van Asselt. Die betere prestatie werd direct in de eerste set zichtbaar; de concentratie was hoog wat resulteerde in een goede passing en verdediging waardoor het spel prima werd verdeeld. Met de service hadden de Barnevelders duidelijk moeite, zeker met de sprongservices van Lymee Spoelstra en Rachel Ravenhorst die op haar 5-jarig huwelijksjubileum werd aangemoedigd door haar ouders.

Na een prima eerste set die overtuigend werd gewonnen, zakte het spel van van TweeVV een beetje in terwijl de speelsters van SSS wakker waren geworden en een tandje bijzetten. Veel werd bij SSS over nummer 3 gespeeld die met harde smashes en lepe balletjes veel punten scoorde. De gevaarlijke nummer 10 op midden bij SSS werd gelukkig voor TweeVV meestal door de spelverdeling overgeslagen.

Het passen van TweeVV bleef de hele wedstrijd door stabiel en ook de service bleek een goed wapen, al werd dit af en toe wat wisselvallig. Het spelverdelen werd na de eerste set iets minder, mede doordat SSS steeds meer druk zette. In de vierde set was het schrikken; Lymee moest aan haar arm geblesseerd gewisseld worden. Inmiddels is duidelijk dat de schade meevalt. Toen de tweede scheidsrechter in het nieuwe azuurblauwe tenue besloot om op ongeveer 23-14 voor een opstellingsfout van TweeVV te fluiten, was het duidelijk dat deze wedstrijd zou eindigen in een 3-1 overwinning voor SSS.

Er zit echter genoeg potentie in dit team om, zeker als iedereen wat meer op elkaar is ingespeeld, het niveau van de eerste set langer vol te houden.

Aanvoerster Floor Kamps gaf aan dat bij de volgende wedstrijd het team weer compleet is zodat de stijgende lijn samen doorgezet kan worden en er hopelijk weer minimaal één set extra binnen wordt gesleept. Of die extra set gepakt gaat worden is te zien op zaterdag 7 oktober om 13:00 uur in sporthal ‘t Riet wanneer tegen de nummer 2 van de ranglijst, Dames 5 van Dynamo Apeldoorn, wordt gespeeld.

In dezelfde hal spelen daarna de mannen van het eerste herenteam van TweeVV om 15:15 hun eerste wedstrijd van de competitie tegen hekkensluiter Kitchen4All Dronten/Libero’99. Het team van TweeVV heeft enkele wijzigingen ondergaan en, na de zwaarbevochten handhaving in de derde divisie aan het eind van vorig seizoen, wordt het interessant om te zien hoe Heren 1 uit de startblokken gaat schieten.