Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

De kop is eraf voor Dames 1

Zaterdag begon voor Dames 1 van TweeVV de competitie, in de Van der Knaaphal in Ede, tegen het 1e damesteam van Hevo uit Heino.

Dinsdag 12 september werd door de dames de voorronde van de beker nog gewonnen met 3-1. Deze keer was het een ander soort wedstrijd.

Iets gespannen, maar met veel zin stapten de Edese dames om 13.00 uur het veld op. Na een stroef begin werd de rust teruggepakt en werd de achtervolging ingezet. Jammer genoeg net te laat. Met 21-25 werd de eerste set verloren.

Set 2 gaf hetzelfde beeld. TweeVV had moeite om de pass onder controle te krijgen. De spelverdeling stond onder druk en de ballen werden te voorspelbaar over het net gespeeld. Hevo scoorde veel met slimme doortikballen waar TweeVV geen grip op kreeg. De set werd verloren met 18-25.

In set 3 moest het gaan gebeuren om nog kans te maken op de overwinning. TweeVV ging goed van start. De servicedruk ging omhoog. Sofie van Knippenberg had de tegenstander goed onder controle met mooi geplaatste ballen. Tot 20-20 ging het gelijk op. Daarna gaf Hevo meer gas en ging TweeVV slordiger spelen. De set werd verloren met 20-25.

Het harde werken van TweeVV moest beloond worden in die laatste set. Hevo, als promovendus uit de promotieklasse overgekomen, ging direct goed van start. Weer ging het lang gelijk op, maar met een tussenstand van 14-19 kon TweeVV het tij niet meer keren. Set 4 werd verloren met 19-24.

Met een 4-0 verlies in de eerste wedstrijd kunnen we spreken over een stroeve start voor TweeVV.

De volgende wedstrijd wordt al snel gespeeld. Donderdag 28 september staan de dames tegenover SSS Dames 2, om 21.00 uur in Barneveld. De heren spelen hun eerste competitiewedstrijd pas op de volgende thuisdag, op 7 oktober, in sporthal ’t Riet.