Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Drie thrillers in één week

Donderdag 7 maart

De vrouwen van TweeVV speelden afgelopen week twee zware wedstrijden. De eerste was tegen het tweede van SSS uit Barneveld. TweeVV begon afwachtend en scoorde niet makkelijk waarop SSS de schroom aan de kant van TweeVV aangreep om het midden voortdurend te lanceren. De Edese vrouwen kregen hier geen grip op en mede hierdoor, al voelden zij dat er kansen lagen, gingen deze sets vrij duidelijk naar Barneveld.

Omslag
De derde set was erg spannend en de teams hielden elkaar steeds in evenwicht behalve aan het eind want er moet tenslotte één team de set winnen. Nu was het TweeVV dat aan het langste eind trok.
Door een goede service werd SSS onder druk gezet en kon het midden minder makkelijk aangespeeld worden. TweeVV begon juist makkelijker te scoren mede door een warmgedraaide Sofie van Knippenberg die veel punten op het conto van TweeVV liet bijschrijven.

Beet

SSS was in set 4 nog van slag door het eerdere setverlies. De Barneveldsen hadden zich voorgenomen om met dikke cijfers van TweeVV te winnen zodat een grote stap richting de top 3 kon worden gezet. Gezien de positie van beide teams op de ranglijst was dit niet eens zo’n gekke gedachte. Door een set in te leveren verspeelden zij al een punt en dat was niet de bedoeling. Maar het werd nog erger voor SSS want TweeVV had beet en liet niet meer los. Een knappe 3-2 overwinning was het eindresultaat.
Setstanden: 22-25, 19-25, 27-25, 25-14, 15-9.

Zaterdag 9 maart deel 1
Na de overwinning op donderdag moest op zaterdag tegen de nummer 1, Rebelle, gespeeld worden. De speelsters van TweeVV waren erop gebrand met één of meer punten naar huis te gaan. Aanvoerster Floor Kamps: “De vorige wedstrijd was zó leuk, daar hadden we wel wéér zin in.” De aanloop beloofde echter niet veel goeds.

Koud
De wedstrijd ervoor liep uit en de hal was echt vreselijk koud, dus het duurde even voordat TweeVV op gang kwam. Het wedstrijdbeeld was continue hetzelfde; wanneer TweeVV voor servicedruk zorgde dan had Rebelle het moeilijk en kon TweeVV bijblijven. In set 2 en 3 heeft TweeVV zelfs vóór gestaan. Maar zodra de 20 punten waren bereikt, gaf Rebelle gas, kreeg TweeVV het moeilijk en was het weer gedaan.

Weerbaar

Niet iedereen haalde haar niveau en misschien lag dat deels aan de wedstrijd van de donderdag ervoor.

TweeVV heeft zich echter goed geweerd tegen de nummer 1 maar dat ene puntje (of meer) zat er ergens toch wel in en zou lekker hebben gesmaakt.

Setstanden: 25-22, 25-19, 25-21, 25-17

Zaterdag 9 maart deel 2

De mannen reden op 9 maart met 10 man en zonder vrouw naar Oldebroek alwaar Blauw Wit de Edenaren stond op te wachten. Voor een TweeVV-er die in Ede woont is Oldebroek is altijd een eind rijden. Geert Meijer nam op prima wijze de coachhonneurs over van Floor Kamps.
Jan Burger was goed op dreef en de eerste drie sets was TweeVV steeds dichtbij de setwinst. Maar aan het einde van deze sets miste dat beetje geluk of was er iets pech te veel.

Knap
In de eerste set stond TweeVV al snel op grote achterstand. Er werd hard gevochten en zo werd het toch nog spannend. Op dat bekende moment dat je wil dat het 23-23 wordt in plaats van 24-22 voor de tegenstander, en het wordt dan 24-22 voor de tegenstander, kan er iets knappen. Dit gebeurde. Waardoor Blauw Wit de set pakte.

De andere sets gingen helaas ook verloren onder andere door de erg goed spelende diagonaal.

Nadeel hep voordeel

De vierde set ging te snel maar elk nadeel hep z’n voordeel want daardoor kon eerder besteld worden in de gezellige kantine. Daarna werd troost gezocht in voedsel en wel in het gerenommeerde Kokki’s Zuiderzeecafé en in een klein biertje op het Museumplein.
Aanvoerder Casper Kooi: “Nog 4 potjes waarin we onze plek in het linkerrijtje veilig willen stellen. Zaterdag tegen de rode lantaarndrager, zou als we in normale doen zijn toch een overwinning moeten kunnen worden. Plek 5 zou top zijn.”

Setstanden: 25-23, 25-22, 25-23, 25-13.