Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Echte finalesfeer bij bekerfinale vrouwen

[Fotograaf Jan van den Noort heeft mooie foto’s gemaakt, close-ups en actiefoto’s, die je kan downloaden. Ook de foto hierboven en in dit verslag zijn van zijn hand. Als je dat voor jezelf doet is dat geen enkel probleem, gebruik je de foto in het openbaar dan moet je de naam van de fotograaf erbij vermelden! De link waar alles te vinden is: https://www.flickr.com/photos/146741064@N06/albums/72177720298937102]

In Neede speelden de vrouwen van TweeVV de finale van de beker tegen WSV uit Warnsveld. Lange tijd was het onduidelijk wie er met de beker vandoor zou gaan maar het werd WSV. De tweede plek van TweeVV werd beloond met een mooie medaille.

Dat de vrouwen van TweeVV het tot de finale van de beker schopten was al heel bijzonder, winst zou dat helemaal zijn. Vooral omdat zij in WSV uit Warnsveld een heel sterke tegenstander hadden, de nummer één van de Derde Divisie. Omdat in de onvolledig gespeelde competitie geen prijzen te verdienen waren, werd de bekercompetitie een extra stimulans om toch een prijs in de wacht te slepen. En dus stonden de Edesen gemotiveerd aan de start. Zij hadden heel wat supporters uit Ede meegenomen.

Finalesfeer
In de sporthal in Neede heerste een echte finalesfeer. Van beide teams werden de spelers via de speakers voorgesteld aan de volle tribune en aan de supporters die via een livestream de wedstrijd konden volgen. Mogelijk was TweeVV daarvan licht onder de indruk want WSV nam met een lange opslagserie meteen een voorsprong. De vrouwen kregen toen nog geen vat op de sterke opslag van de tegenstander. Bij 10-16 voor WSV bracht Josefine Uittenbogert haar team met een opslagserie terug in de wedstrijd. Dat werd de stimulans voor de vrouwen om weer volledig alert in het veld te staan waarna Astrid van Eck en Rachel Hanswijk mooie punten scoorden. Ze kwamen langszij bij 22-22 en na een spannend slot was de eerste set verrassend met 26-24 binnen.
In de tweede set was het Lize Meijer die met een mooie plaatsbal en daarna een opslagserie zorgde voor een voorsprong van TweeVV. Door die servicedruk ging WSV steeds meer foutjes maken, de Edesen profiteerden en namen een flinke voorsprong van 14-9. Het leek erop dat het een makkelijke set voor TweeVV zou worden maar niets was minder waar. De tegenstander kroop steeds wat dichterbij en waar de tegenstander sterker begon te spelen begon TweeVV slordige fouten te maken. Met 21-25 was de set voor WSV en dus stonden beide teams gelijk in sets.

Ontregelend
TweeVV herstelde zich in de volgende set en startte meteen goed met knappe verdedigende ballen van libero Ireen de Vries en Floor Kamps en de ontregelende doortikballen van spelverdeler Astrid van Eck. Na een lichte voorsprong van TweeVV ging het vervolgens meer gelijk op. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd wat deze bekerfinale tot een echte finale maakte want welk team zou op een voorsprong van 2-1 in sets komen? Dat was spannend tot het laatste punt dat helaas voor de Edesen, naar de tegenstander ging: 23-25.
Daarna bleek de pap op bij TweeVV en denderde de tegenstander door. Opslag en aanval van WSV werden onhoudbaar, TweeVV kreeg er geen grip meer op, pass, set-up en aanval bleven onzorgvuldig. Met 12-25 verloren de vrouwen de set en de wedstrijd.

Na afloop werden beide teams gehuldigd en werd TweeVV met een medaille beloond voor de, toch mooie, tweede plek in de beker van Regio Oost.

Laatste wedstrijd
Er komt nog één laatste competitiewedstrijd, namelijk op zaterdag 21 mei, thuis in de Van der Knaaphal, om 17.30 uur tegen Voorwaarts uit Twello.