Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Een heerlijke thuisdag voor TweeVV

In alle opzichten was het een perfecte eerste thuisdag van het jaar, met veel publiek en twee overwinningen met 4-0 op Wageningse ploegen. De mannen pakten Scylla 2 in, de vrouwen WaHo.

Eindelijk was er weer een thuisdag en dat hadden de volleybalfans van TweeVV ook door want de tribune zat lekker vol. En dus was het prettig volleyballen voor de mannen en vrouwen van TweeVV. Met een vrijwel complete selectie namen de mannen het op tegen rivaal Scylla 2 waarbij ze het alleen even lastig hadden in de tweede set. Tot 26-26 ging het daarin gelijk op maar twee aanvallen van John Bos en Kevin van de Pol brachten toch nog de setwinst. Met 25-17, 28-26, 25-22 en 25-20 was de 4-0 een feit en daarmee de belangrijke vijf punten binnen. Het bleek lastig om tegen dit Scylla directe punten te scoren, door hun sterke blok- en veldverdediging. En dus waren er langere rally’s die leuk en spannend waren voor de toeschouwers. Opvallend was dat het een teamprestatie was waarin alle spelers mooie en belangrijke punten hebben gescoord.

Vrouwen
Bij de vrouwen missen nog steeds twee belangrijke spelers maar een lichtpuntje is dat midspeler Marije Germans eindelijk weer opgesteld kan worden na lang blessureleed. Op de spelverdelers- en buitenposities blijft de bezetting krap. De ervaren Floor Kamps was in deze wedstrijd de spelverdeler en dat werkte buitengewoon. De vrouwen startten meteen heel goed tegen de Wageningse studenten van WaHo en je zag weer het plezier terug, wat hard nodig was na twee verloren wedstrijden. En dat had meteen effect. De eerste set won TweeVV met 25-16. Maar daarna was het twee sets lang in evenwicht met soms lange rally’s waarbij de Edesen het hoofd koel wisten te houden. Na de winst met 27-25 en 25-23 wonnen de vrouwen de laatste set gemakkelijk met 25-21. Met de vijf punten die dit oplevert staan de vrouwen veilig in de middenmoot wat een knappe prestatie is met zo’n krappe selectie.

Programma
De mannen spelen dinsdag 21 februari om 21.00 uur in Renswoude tegen de nummer één, Renswouw. De vrouwen zijn vrij, zij spelen pas weer op zaterdag 11 maart.

Aanval Josefine, met Leonie, Daniëlle en Lize in de aanvalsdekking. Foto: Gerhard Oostindië