H1 delft onderspit tegen de nummer 2

Zaterdag 18 november was een thuisdag voor TweeVV in de Topsporthal in Ede. De mannen speelden tegen de nummer twee Blauw Wit uit Oldebroek.

De mannen wonnen de eerste set en de andere sets gingen naar de tegenstander.

Zware klus mannen

Blauw Wit staat bekend als een geduchte tegenstander en dat bleek ook deze wedstrijd waarin TweeVV direct al tegen een 1-8 en vervolgens 4-10 achterstand aan keek. TweeVV toonde echter strijdlust en veerkracht met een goede verdediging door Sander Lammertink en Kevin van de Pol en mooie driemeteraanvallen van John Bos, slinkse prikballen van Casper Kooi en typische Geert Meijerknallen.

Coach Floor Kamps kon trots zijn want de set ging alsnog naar de Edenaren en dat had niemand verwacht; het publiek ging er dus maar eens beter voor zitten want misschien zat er een verrassing aan te komen.

Het Beest van Oldebroek

Die verrassing kwam er niet omdat het altijd luidruchtige Blauw Wit – dat voor elke standaardsituatie wel een lied heeft gecomponeerd en dat luidruchtig laat merken – beter speelde dan TweeVV en een extra troef had meegenomen in de vorm van nummer 15, het Beest van Oldebroek. Zijn harde smashes scoorden altijd, op twee mooie blokkeringen na, en hij wist deze ook nog af te wisselen met geplaatste ballen. Ook de nummer 6 van Blauw Wit had op midden vaak alle ruimte om te kijken waar hij de bal nu weer eens in ging slaan.

Spelverdeling

De spelverdeling door Martijn Drost was zo nu en dan briljant met een uitschieter in de 4e set toen na een hele snelle verdedigende pass de bal ook heel snel op midden aan Jordy van Beusichem werd gegeven; een prachtig punt. Het kon helaas niet voorkomen dat Blauw Wit slechts 1 set hoefde af te staan aan TweeVV.

Setstanden: 25-20, 13-25, 17-25, 21-25.