Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Heyendaal breekt winstreeks TweeVV

Donderdag 2 november speelde D1 van TweeVV tegen D2 van Heyendaal uit Nijmegen. Het zou een latertje worden want de wedstrijd begon om 21:30. Na vier opeenvolgende overwinningen volgde tegen Heyendaal een 3-1 verlies.

Zo’n vijfenzeventig jaar geleden was Heyendaal nog een prachtig landgoed totdat het werd getransformeerd tot het huidige lap grond waar her en der betonnen kolossen zijn neergezet waaronder het Sportcentrum van de Radboud Universiteit. Het tijdstip van de wedstrijd in dit studentenbolwerk was een voordeel voor de studenten van Heyendaal en gaandeweg de wedstrijd bleek dit juist – en dus – voor TweeVV een nadeel, zeker nadat er al een autorit van 41 minuten op zat.

Toch begon TweeVV goed aan de wedstrijd maar in de tweede set kwam Heyendaal beter in hun eigen spel, zoals dat heet. De servicedruk door TweeVV werd minder en het was moeilijk punten binnen te halen. Door de makkelijkere service van TweeVV konden de middens van Heyendaal vaak worden gelanceerd en op die manier werd veel gescoord.

Bij een 2-1 achterstand in sets gooide TweeVV alles op alles om er een vijfsetter uit te slepen. Dat lukte ook nog bijna maar het was inmiddels 23:30 en dat is voor een gemiddeld mens bedtijd maar niet voor een gemiddelde student. Setstanden: 23-25, 25-18, 25-18, 26-24.

Komende wedstrijden

D1 speelt zaterdag 11 november om 15:00 in de Sijpel in Harderwijk tegen Athena Group VVH D1.

H1 speelt zaterdag 4 november om 14:15 in Ark van Oost in Nijmegen tegen Pegasus H2.