Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

In Memoriam: Wim Knap

Deze week bereikte ons het verdrietige bericht dat Wim Knap afgelopen maandag, 25 maart 2024, is overleden, op 79-jarige leeftijd.

Niet geheel onverwacht, want Wim was al langere tijd ziek. Hoe fijn was het om hem een paar weken geleden nog als toeschouwer op de tribune te zien, bij ‘zijn’ Heren 1. Want Wim hoorde gewoonweg bij TweeVV.  Hoewel hij beroepsmatig als zwemleraar veel langs en in het water te vinden was, stond hij in zijn vrije tijd veel in en langs het volleybalveld. 

Wim begon op z’n 17e met volleyballen, in Harskamp. Bij zijn eerste club werd hij al snel trainer, “omdat hij wel wat te zeggen wilde hebben”, zoals hij zelf zei.  Na omzwervingen via Otterlo en Wageningen was hij vanaf 1980 trainer bij Omnivereniging Reehorst in Ede, de vereniging waaruit in 1987 TweeVV ontstond. 

14 jaar lang was Wim trainer in Ede. Eerst 8 jaar de dames, daarna 6 jaar de heren. Met zijn trainer B licentie – in die tijd de licentie om op hoog niveau training te mogen geven – hadden wij een echte vakman aan boord. Al in 1994 werd Wim erelid van TweeVV voor bewezen diensten. Daarna is hij bij andere verenigingen, veelal in de regio, als trainer actief geweest, waaronder (in willekeurige volgorde) Wageningen, Veenendaal, Culemborg, Renkum, Barneveld en Vught.

Maar Wim was nog lang niet klaar bij TweeVV. Hij is altijd bij de vereniging betrokken gebleven en vanaf 2011 was hij weer echt terug. Sindsdien heeft hij als trainer de dames onder zijn hoede genomen en de laatste jaren Heren 1. Wim zwaaide definitief af als trainer in 2020. Maar ook daarna bleef hij TweeVV vanaf de tribune volgen. Gelukkig hebben wij Wim ook dit seizoen nog diverse keren als toeschouwer van Heren 1 mogen begroeten.

De vereniging wenst zijn kinderen Wim en Barbara, verdere familie en vrienden van Wim heel veel sterkte in deze moeilijke periode.