Zaterdag 23 april 2022: Mini’s N6 KAMPIOEN!

Met prachtig weer, een mooie locatie en een fantastische groep hebben we er met z’n allen een mooi weekend van weten te maken!
Wij, als jeugdactiviteitencommissie, willen graag de aanwezige jeugdleden en vrijwilligers bedanken voor hun inzet!

Op naar volgend jaar!

Groetjes,
De JAC

TweeVV MB1 – Trivos MB3, zaterdag 16 april 2022, 4-0

Zaterdagochtend om 7.15 uur ging de wekker en was het tijd om me klaar te maken en om 8.15 uur voor de Van der Knaaphal te staan. De deuren waren nog dicht maar iemand die ging sporten liet ons naar binnen en konden we snel omkleden. Nadat we het net hadden opgezet was het tijd om aan de warming-up te beginnen en kon met tien spelers de laatste wedstrijd van het seizoen van start gaan.

De eerste set ging heel goed. De energie zat er goed in en teamspel was goed. Het was een leuke set en we hadden met 25-11 gewonnen. In de tweede set bleef de energie er goed in en zat de sfeer er goed in. We wonnen ook deze set met 25-12. In de derde set werd het moeilijker en stonden we 11-18 achter. We verloren de hoop niet en uiteindelijk hebben we de set alsnog met 25-22 gewonnen. In de laatste set werden we een beetje moe en stonden we 18-9 achter, maar we gaven de moed niet op en lieten zien dat het nog steeds mogelijk was. Deze set hebben we met 25-22 gewonnen.

Dat betekent dat we deze laatste wedstrijd goed hebben afgesloten met een leuke 4-0. Het was een leuke wedstrijd en een leuk seizoen. We willen al het publiek bedanken dat is komen kijken en ons heeft gesteund. We vonden alle aanmoediging heel fijn en alle banken zaten vaak vol. We hebben ervan genoten en zien jullie volgend seizoen!

Paastraining bij MA2

Afgelopen donderdag, 14 april, trainden de meiden van MA2 niet samen, maar moesten ze het in diverse paasspelletjes tegen elkaar opnemen: paasei-memory, lepel met paasei-parcours, smashen of prikken op mat met paasei en nog een drietal andere oefeningen. Daarnaast waren er ook een aantal theorievragen waarmee punten verdiend konden worden. Er was een echte scheidsrechter ingehuurd (bedankt Ilja!), die genoegen nam met een paar paaseieren als vergoeding. Er werd op het scherpst van de snede gestreden om het felbegeerde Gouden Ei. Na een close finish mocht Mariëlle de hoofdprijs in ontvangst nemen. Het was erg gezellig en leuk, dus misschien volgend jaar een tweede editie?

Ook eens meetrainen?
Bij jeugdtrainingen van TweeVV is er, naast gewoon keihard trainen en techniek aanleren, ook tijd voor ontspanning en leuke dingen. Dus maak je vrienden en vriendinnen attent op de volleybalsport: je mag drie keer gratis meetrainen. Voor het nieuwe seizoen zijn nieuwe jeugdleden van harte welkom.

Na het nuttigen van een paar eitjes heeft MA2 de paastraining afgesloten met een teamtraining, want zaterdag staat er weer een wedstrijd voor de deur (11.00 uur thuis tegen Toesj). Tot dan!

TweeVV MB1 – Pegasus MB2, zaterdag 9 april, 3-1

Zaterdagochtend om 8.00 uur stonden we weer te wachten voor de deuren van de Van der Knaaphal tot de beheerder kwam. Daar gingen de deuren dan ‘eindelijk’ open. Wij konden ons omkleden en snel de zaal in, waar de lampen nog niet brandden. Creatief als we zijn kwamen we tot het geweldige idee om samen in het midden van de zaal te gaan liggen wachten. We mochten nog even verder slapen tot daar de lampen uiteindelijk aansprongen… en toen begon de echte voorbereiding.

Het was tijd om het veld op te bouwen, maar dat ging niet zo soepel als normaal. Van verschillende meiden moesten de vingers ingetapet worden en ook de ingevlochten haren konden niet ontbreken.
We hebben na wat overleg het voor elkaar gekregen om op het eerste veld te mogen spelen. De tegenstander kwam binnen, de muziek ging aan en dat was het moment om in te spelen. De tribune zat – zoals altijd – bomvol met familie en vrienden, waar we natuurlijk altijd heel erg blij mee zijn.
Vanaf de eerste set was het direct spannend. Met dalen en pieken hebben we gewonnen met 21-25. Doordat we regelmatig de diagonaal in konden zetten zorgden we voor onverwachte aanvallen waar we goed mee konden scoren.

We waren de dag rustig wakker geworden en hebben de tegenstander ingepakt met een goede servicedruk in de tweede set. Het scherp achter het blok zitten ontbrak deze wedstrijd ook niet. Een mooie aanvulling op onze verdediging. In derde set hebben we het onszelf misschien onnodig moeilijk gemaakt. We hebben aangevallen, geblokt en zijn over elkaar gevallen en uiteindelijk de set gewonnen met 24-26. Een mooie wedstrijd dus!
Oh, en de laatste set praten we niet over. Sommige dingen kan je beter vergeten 🙂

MB1

Excelsior MB1 – TweeVV MB1, zaterdag 2 april, 3-1

Vol goede moed en met gezonde spanning stonden we om 8.45 uur klaar om te vertrekken naar Rhenen voor de mooie en spannende wedstrijd tegen de medekoploper Excelsior.
Om 9.45 uur startte de wedstrijd.
De eerste en tweede set konden we netjes meekomen met mooi en goed volleybal. We waren enthousiast en elk punt vierden we met veel enthousiasme, maar jammer genoeg verloren we deze twee sets. De derde set was superspannend, we waren aan elkaar gewaagd en deze set wonnen wíj! Met 26-24. Yessss! Wat waren we blij!
De vierde set willen we graag snel vergeten, de spreekwoordelijk koek was op. Voordat we het wisten had Excelsior 25 punten en was de set voorbij.
Er zijn altijd verbeterpunten en die gaan we de komende training aanpakken.

Als laatste willen wij alle supporters hartelijk danken voor hun support. Een uitwedstrijd spelen met familie en  vrienden erbij voelt als een thuiswedstrijd!