Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Jeugdflits februari 2022, mini’s 5.1, MA1, MB1, MC1

Aetos MB3 – TweeVV MB1, zaterdag 19 februari 2022, 2-3

MB1 reed afgelopen zaterdag naar Arnhem voor een wedstrijd tegen Aetos MB3. De sporthal was erg bijzonder, een paarse vloer met gouden lijnen…
De eerste set begon hartstikke goed. We wonnen met 25-16! In de tweede set verloren we de volleybalspirit een beetje. Er was wat chaos over de posities en wie welke bal moet hebben. Daardoor vloog de bal ook alle kanten op. Spelverdelers Indra en Melisa hebben geprobeerd de ballen te redden, maar dat was tevergeefs. De uiteindelijke stand was 9-25. Gelukkig maakten we in de derde set een grote comeback! Het was net niet genoeg, maar toch een goede stand van 22-25. Wel heeft Isabella haar debuut gemaakt op midden. Ze heeft een halve set haar positie verdedigd en dat deed ze erg goed. In de vierde set herpakten we ons weer. Dankzij het ijzersterke blok van Mylène en Annemarijn wonnen we met 25-22. In de vijfde set lieten we de kans om te winnen uit onze handen glippen. De middenspelers hadden tenslotte alle vijf de sets gespeeld en waren wel toe aan een uitgebreide lunch.
We hopen volgende week een chaos-loze wedstrijd te spelen, tot dan!

Annemarijn Haagsma, MB1

Renswouw MC1 – TweeVV MC1, zaterdag 19 februari 2022, 4-0

Vandaag was een thuisdag in de Van de Knaaphal. Alleen MC1 had om 16.00 uur een uitwedstrijd in Renswoude. Helaas waren we niet helemaal compleet. We moesten het vandaag zonder Robin en Lize doen.

Een beetje verbaasd waren we bij binnenkomst in sporthal De Hokhorst. Het bleek dat deze locatie was omgetoverd tot vaccinatielocatie. Maar toen we de zaal binnenkwamen zagen we tussen de vaccineerplekken, in het begin van de zaal, een opgebouwd volleybalveld waar de wedstrijd kennelijk zou worden gespeeld.

De man die ons verwelkomde wees ons naar kleedkamer 4. De meiden van MC1 hadden er weer zin in. Eerst lekker warmlopen en inspelen. Om 16.00 uur begon de wedstrijd. En wat voor wedstrijd! Ik kan alvast verklappen dat we alle vijf de punten hebben meegenomen naar Ede.
De eerste set was zó gespeeld. Prachtig hoe onze meiden de druk met de service konden opvoeren. Renswouw MC1 was kansloos. Je kon als buitenstaander zien dat er heel wat trainingsuurtjes zitten in deze service. Al vrij snel kwamen de meiden op een voorsprong  van 10-2. met een paar mooie rally’s sloten zij de eerste set af met een winst 25-6.

“Nu vasthouden!” waren de woorden van de coach maar in het begin van de tweede set waren de meiden een beetje overmoedig. Hier wist Renswouw gebruik van te maken. TweeVV kwam hierdoor een tijdje achter te staan. Het werd zelfs nog even spannend. Na een time-out wisten onze meiden ook de tweede set naar hun hand te zetten en wonnen zij met 25-21. De derde set was een plaatje om naar te kijken, ook deze wonnen ze met glans, elf punten verschil zelfs. Ook in de laatste set waren de meiden van TweeVV MC1 te sterk voor het team uit Renswoude.

Met een dikke winst van 4-0 reisden we, als de winnende ploeg uit Ede, TweeVV MC1 (Anouk, Lieke, Merel, Jennifer, Açelya, Dana, Nelle) terug naar de Van der Knaaphal.

TweeVV MB1 – Pegasus MB2, zaterdag 5 februari, 3-2

Om 11.00 uur ’s ochtends stond MB1 klaar om de eerste wedstrijd van de tweede helft te spelen. We reden met de auto’s in een treintje achter elkaar naar Nijmegen. Daar aangekomen dansten we er heerlijk op los in de kleedkamer.
Na deze danssessie begon de warming-up. Deze was een beetje chaotisch, net als de eerste set. Een aantal teamleden lag nog na te dromen van hun bed waar ze zojuist uit waren gekomen denk ik. We verloren met 15-25. Gelukkig hebben wij de meest fantastische trainer, Jan Willem Jansen die ons met een frisse blik naar de volgende set coachte.

In de tweede set begon het echte volleybalspel. De buitenspelers konden tijdens de aanval de bal in de achterste hoeken rammen. Ook middenspeler Mylène had een heel strak blok. Dat bonjourde ons tot een winst van 25-19. Voor Thirza was dit ook de allereerste wedstrijd als buitenspeler. Ze heeft uitstekend gespeeld gedurende de wedstrijd. Door de harde service van de tegenstander vlogen de ballen in het rond tijdens de derde set. Spelverdeler Melisa rende bijna heel de sporthal door om alle vliegende ballen op te vissen. Door de harde smashes en strakke blokverdedigingen die volgden, wisten we de set met 25-14 te winnen.

In de vierde set sloeg de vermoeidheid toe. Nummer 7 van de tegenstander kon zo hard serveren, dat middenspeler Annemarijn er meerdere blauwe plekken aan over heeft gehouden. Half geblesseerd wist ze toch nog veel punten bij het net te scoren en haalden we een grote achterstand in naar 21-25. Dit betekent dat er een vijfde set kwam. Die vond ik de leukste van allemaal. De focus, rust en communicatie werden uitstekend gecombineerd. Op een gegeven moment kregen we het voor elkaar, dankzij de strakke service van Isabella en het blok van Annemarijn, maarliefst zeven punten achter elkaar te halen. We hebben Pegasus MB2 helemaal weggespeeld en wonnen met 15-8!

Met een paar aandachtspuntjes voor de training reden we vrolijk naar onze thuissporthal. Daar zaten we, terwijl we een patatje naar binnen werkten, met het halve team op de tribune te kijken bij de wedstrijd van de MA1. Het was hun debuut in de topklasse en dat konden we natuurlijk niet missen.

Groetjes, Annemarijn Haagsma, MB1

Ma1 debuteert in de Topklasse!
5 februari 2022

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Onze meisjes van A1 speelden hun eerste wedstrijd in de allerhoogste klasse van het meisjesvolleybal: de Topklasse. Wat een mooie match met de Van der Knaap Topsporthal, waar de degens werden gekruist met SSS uit Barneveld.
Aangezien een aantal wedstrijden vanwege corona werden uitgesteld, kon deze wedstrijd plaatsvinden op het volleybalveld, helemaal midden in de zaal. In samenwerking met Sportservice Ede had de club een topsportomgeving gecreëerd voor deze unieke lichting meiden. Er was muziek, de tribune was uitgetrokken, een Nevobo-scheidsrechter was aanwezig en er was zelfs een heuse omroeper die beide teams introduceerde.

Spannende sets
In de eerste set had SSS steeds een voorsprong, maar op het einde van deze set hadden de meiden van TweeVV toch genoeg kansen om de set te beslissen. Helaas ging de set naar Barneveld. Wat betreft de tweede en derde set, dat was eigenlijk hetzelfde verhaal. Aan het einde van de set twee stonden ze zelfs een paar punten voor, maar door foutieve passing en opslagen leverden ze deze set toch in. Dat het spannend was, vertellen de setstanden: 23-25, 23-25 en 25-27! De vierde set won TweeVV overtuigend met 25-12. MA1 scoorde zelfs in totaal zeven punten meer dan SSS MA1. Over twee weken krijgen de meiden een nieuwe kans tegen SSS, maar dan in Barneveld. Daarna volgen verre uitwedstrijden naar Tubbergen, Vasse en Ootmarsum.

Het was een spannend middagje topsport in de Topsporthal, alleen met een ietwat ongelukkige afloop voor TweeVV (1-3 nederlaag).

Mini’s 5.1, 5 februari 2022

De mini’s N5.1 hebben vandaag hun eerste wedstrijden van de tweede helft gespeeld.
Ze zijn super gestart want ze wonnen twee van de drie wedstrijden!