Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Knappe winst vrouwen TweeVV

De vrouwen van TweeVV hadden in Dieren vijf sets nodig om van de nummer één, Rebelle, knap te winnen met 2-3. De mannen liepen in Nijmegen bij Heyendaal tegen een 4-0 nederlaag aan.

Omdat de selectie van de vrouwen te krap werd na het uitvallen van Josefine Uittenbogert door een blessure, heeft trainer/coach Patrick Renting met succes een beroep gedaan op oud-spelers Sanne Germans en Lize Meijer, om het team in deze periode te helpen.
Tegen de nummer één startte TweeVV verbazend goed. “Onze servicedruk, pass en aanval waren heel goed waardoor we de eerste twee sets gemakkelijk wonnen met onze basisspelers”, aldus Patrick Renting, “daarna heb ik wat wissels ingezet maar dat pakte niet uit zoals we wilden. Daarbij ging Rebelle beter spelen en één van hen bleef maar scoren. Daar kregen we geen grip op, ook niet toen de basis weer terug in het veld stond. Bij 2-2 in sets was een beslissende vijfde set nodig. Daarin speelden we wel weer beter, het bleef tot het laatst gelijk opgaan en dankzij onze vechtlust en een foutje bij de tegenstander trokken wij die set met 14-16 binnen. Uiteindelijk ben ik blij met de winst maar wel zuur van die twee verloren sets.”

Mannen
In Nijmegen moesten de mannen van TweeVV het doen met een krappere selectie, zij misten enkele belangrijke aanvallers. Ondanks dat waren ze heel dicht bij winst in set 2 en 3 en dat tegen de nummer één, Heyendaal, een sterk team met lange spelers waar lastig van te winnen is. In de eerste en vierde set scoorde TweeVV te weinig om potten te breken. De Nijmeegse studenten hadden een sterke servicedruk waardoor de Edenaren in die sets moeilijk tot aanvallen kwamen. Casper Kooi: “Mogelijk hebben we nu de twee sterkste teams gehad. We staan nu op een mooie derde plek direct achter Heyendaal en Rebelle en daar zijn we heel tevreden over in deze voor ons nieuwe derde divisie.”

Programma
De vrouwen spelen vrijdagavond 22 oktober om 19.30 uur in De Bongerd in Wageningen tegen WaHo dat vierde staat op de ranglijst terwijl TweeVV is opgeklommen naar de derde plek. De mannen zijn dat weekend vrij.