Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Koploper blijkt te sterk voor mannen TweeVV

De mannen verloren in Zeewolde met duidelijke cijfers, het werd 4-0 voor koploper Zeewolde. De vrouwen maakten er een vijfsetter van in Wageningen tegen Scylla 3 maar wonnen wel met 2-3.

De mannen van TweeVV kunnen maar niet wennen aan zo’n vrijdagavondwedstrijd ver weg. Deze keer was het in Zeewolde. Ook aan de bal waarmee de tegenstander speelde kon TweeVV niet wennen. Gevolg: onnodige ketsers. “Maar dat mag allemaal geen excuus zijn”, aldus aanvoerder Casper Kooi, “onze servicedruk was ook niet goed genoeg waardoor de tegenstander te gemakkelijk zijn aanvallers kon bedienen. We begonnen elke set wel goed en tot de vijftien ging het gelijk op maar daarna kwamen we niet onder hun aanvalsdruk uit en wij kwamen niet tot aanvallen. Gelukkig hebben we nu de nummers een en twee gehad, dat scheelt.”

Vrouwen

De vrouwen van TweeVV troffen in Scylla 3 een lager geplaatste tegenstander. Daarom is het jammer dat ze niet de volle winst wisten te pakken om een nog betere aansluiting met de top te houden. De vrouwen begonnen goed aan de wedstrijd, ze startten met een voorsprong die verdampte aan het eind van de eerste set omdat TweeVV er passend niet goed meer uit kwam. Trainer/coach Peter Spoelstra: “Het verlies van de eerste set was zo zonde! Daarna wonnen we de beide volgende sets, al was het wel met hard werken. En dan komt die vierde set die we gewoon hadden moeten winnen maar het werd een kopie van de eerste. En zo maak je het jezelf wel heel moeilijk”.

In de vijfde, beslissende, set keek TweeVV tegen een achterstand aan tot 11-9. Spoelstra nam een time-out waarna de laatste zes punten op rij voor TweeVV waren, ook dankzij een opslagserie van Leontien van de Bent. En daarmee was de winst toch binnen.

Zaterdag 4 februari spelen beide teams om 16.45 uur weer thuis in ’t Riet. De mannen ontvangen het eerste team van Blauw Wit uit Oldebroek, de vrouwen ontvangen Surf uit Hoevelaken. Beide tegenstanders staan laag op de ranglijst dus dat biedt perspectief voor TweeVV.