Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Lastige wedstrijd voor vrouwen TweeVV

Beide teams speelden tegelijkertijd in Twello tegen een team van Voorwaarts. De vrouwen hadden het lastig tegen een gelijkwaardige tegenstander en verloren met 3-2. De mannen ging het veel gemakkelijker af tegen de nummer laatst. Zij wonnen met 1-3.

In een hal in Twello waar weinig ruimte was zowel in de hoogte als in de lengte moesten de vrouwen het opnemen tegen een gelijkwaardige tegenstander. Ondanks dat TweeVV hard werkte, was de winst van de eerste set voor de tegenstander. De volgende set gaf een ander beeld te zien. Dankzij een geweldige opslagserie van Daniëlle Dijkstra kon Voorwaarts de achterstand niet meer inlopen. Na vier sets stond het 2-2 in sets maar het had zomaar 3-1 voor de tegenstander kunnen zijn ware het niet dat TweeVV de vierde set knap won na een flinke achterstand, met 24-26. In de beslissende vijfde set maakte TweeVV te veel fouten waardoor de tegenstander steeds een paar punten voor bleef staan en deze keer lukte het niet om dat in te lopen.
Trainer/coach Joke Kamps: “Het was een goede pot, we speelden beter dan vorige week, met name in de pass. Door het lage plafond en de te korte ruimte bij de opslag moesten we ons spel wat aanpassen, niet fijn.”

Mannen
Gelukkig kon libero Maarten van Wensveen er weer bij zijn. En dus startte TweeVV meteen goed en in de vertrouwde opstelling. De mannen hadden de pass prima onder controle en de spelverdeler kon daardoor alle aanvallers uitstekend bedienen. Het werd geen enkel moment spannend in de eerste set. Daarna ging de tegenstander alles of niets spelen om toch een set te winnen. En dat lukte, met name door een sterke opslag in het begin van de set waar TweeVV geen vat op kreeg.
In de laatste twee sets keerde de rust terug en konden de mannen weer hun eigen spel spelen en bleven zij controle houden. Die sets gingen dan ook simpel naar TweeVV. Het is de vijfde winstpartij op rij.