Volleybalvereniging TweeVV

Mannen pech tegen Pegasus; vrouwen voorwaarts tegen Voorwaarts

Zaterdag 2 december moest zowel het eerste mannen- als vrouwenteam van TweeVV uit spelen.

De mannen in Nijmegen tegen Pegasus 3, de vrouwen in Twello tegen Voorwaarts 1.

Bij de mannen bracht de beslissende vijfde set de nederlaag en de vrouwen keerden terug naar Ede met vier punten.

De Bunker

De mannen van TweeVV begaven zich maar weer eens naar De Bunker in Nijmegen. In de eerste set werd direct goed gestart en na het bereiken van de 20-puntengrens werd het verschil gemaakt. Kevin van de Pol en Pim Kamps scoorden goed op buiten. De lange middenaanvallers van Pegasus speelden sterk, daar werd dan ook veel gebruik van gemaakt. Niet verwonderlijk want één van deze middenaanvallers, Bas van Lonkhuijzen, heeft een deel van zijn leerschool doorlopen bij TweeVV. In de tweede set werd het goede spel van TweeVV voortgezet en werd een voorsprong gepakt.

Kuit

Maar ach en wee! Pim viel geblesseerd uit door problemen met zijn kuit. Middenman Geert Meijer kwam voor Pim op buiten. De set was spannend tot het einde maar ging wel naar Pegasus. De volgende kunstgreep werd daarna toegepast: middenman Jordi van Beusichem ging op buiten. De derde set verliep niet goed maar gelukkig kon dat de 4e set omgezet worden door veel vechtlust. Inmiddels was Jarno Bonnecroy als spelverdeler ingebracht.

De vijfde set was te veel van het goede voor TweeVV. Toch is TweeVV door de 2 behaalde punten nu terug te vinden in het linkerrijtje van de ranglijst. Voor de volgende wedstrijd werd onder leiding van aanvoerder Casper Kooi vast energie verzameld door het verorberen van enkele spareribs.

Setstanden: 21-25, 26-24, 25-17, 24-26, 15-6.

De Jachtlust

In de sporthal in Twello met de tot de verbeelding sprekende naam wonnen de vrouwen van TweeVV met 3-1 van Voorwaarts. Het was verbazingwekkend knap dat de eerste set verloren ging na een 12-2 voorsprong. Die voorsprong was voornamelijk te danken aan de service van Sofie van Knippenberg. Bij Voorwaarts dacht men ‘dat kunnen wij ook’ en dat bleek ook nog waar te zijn.
Daarna begon het bij TweeVV lekker te lopen. De tegenstander werd onder druk gezet met een sterke service en een goed blok. De middenaanvalsters Tess van Asselt en Marije Germans waren deze avond zowel aanvallend als blokkerend op dreef. Merit Zuil scoorde op de diagonaal de meeste punten met haar aanval.

Kuit

Maar ook hier ach en wee! Aanvoerster Floor Kamps viel in de derde set uit met een kuitblessure; dit schijnt in de familie te zitten. Maartje uit het tweede vrouwenteam viel echter goed in en scoorde met slimme ballen de nodige punten.

Met een incompleet team – twee speelsters van D2 moesten mee afreizen; Maartje en Jasmijn – is een knappe prestatie neergezet. Door de winst is de reeks verliespartijen eindelijk doorbroken.

Door gebrek aan buitenspeelsters wordt echter wel geprobeerd komende wedstrijden te verzetten.
Setstanden: bij het ter perse gaan van dit bericht nog niet bekend.

Komende wedstrijden

H1 speelt zaterdag 2 december thuis in Knaap’s Sportpaleis om 13:00 tegen Xanthos H1.

D1 speelt zaterdag 2 december thuis in Knaap’s Sportpaleis om 15:15 tegen Waho D1.