Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Mannen TweeVV laten laatste kans glippen

De mannen van TweeVV én van tegenstander Avior 2 uit Deventer bevochten beide hun laatste kans op handhaving in de Derde Divisie. Na een spannende strijd verloor TweeVV met 1-3. Daarmee zijn ze nu veroordeeld tot deelname aan degradatiewedstrijden.

TweeVV had twee gewonnen sets nodig om zich te handhaven, Avior moest winnen met 1-3 of 0-4 voor handhaving. Gebrand op een goed resultaat startte TweeVV sterk aan deze belangrijke wedstrijd, voor een volle tribune. De mannen namen meteen een mooie voorsprong door hard te werken voor elke bal, met sterke aanvallen en door flinke servicedruk, vooral van John Bos met zijn sprongservice. Het blok van de tegenstander was in deze fase zwak. En bij een stand van 19-14 zou je verwachten dat TweeVV dit rustig uit kon spelen. Maar Avior kwam terug en wist de blokkering beter neer te zetten. TweeVV liet de tegenstander door slordige fouten dichterbij komen en gaf daarmee het initiatief en de eerste set uit handen met 23-25.

Door het oog van de naald
Avior zette door in de tweede set en nu was het TweeVV dat van een achterstand terug moest komen. De Edenaren wisselden sterke momenten te vaak af met slordige fases waardoor ze steeds weer een achterstand moesten overbruggen. En weer trok de tegenstander aan het langste eind met 23-25. Vanaf nu móést TweeVV de volgende twee sets winnen want als Avior de derde set zou winnen, waren zíj veilig ten koste van TweeVV. Spelverdeler Martijn Drost kwam in de ploeg en hij wist de tegenstander te verrassen door de midspelers vaker en succesvol aan te spelen. Toch werd ook nu het slot weer moeizaam maar TweeVV kroop door het oog van de naald en won de derde set toch nog, met 25-22. Maar in de beslissende laatste set gaf TweeVV het alsnog uit handen met 18-25.
Avior had zijn 1-3 binnen en kon een feestje gaan vieren. TweeVV droop teleurgesteld af en moet nu op 29 april degradatiewedstrijden spelen tegen twee teams met één kans op handhaving.

Vrouwen
De vrouwen van TweeVV zijn klaar en eindigen op een mooie zesde plek in de Derde Divisie. En dat ondanks flink verlies zaterdag tegen de nummer drie, Rebelle uit Dieren, met 0-4. Volgend seizoen verandert er veel want vier spelers gaan stoppen, vooral omdat ze elders studeren of wonen.

Programma
Zaterdag 29 april spelen de mannen van TweeVV een driekamp vanaf 13.00 uur in Sporthal ‘t Mossink in Holten. Tegenstanders zijn Vios uit Eefde en een team dat nog definitief bekendgemaakt moet worden. De winnaar mag volgend seizoen in de Derde Divisie uitkomen.