Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Mannen TweeVV missen eerste stap naar handhaving

In de thuishal van TweeVV speelden de mannen de eerste wedstrijd waarin zij handhaving in de Derde Divisie veilig konden stellen. Dat is niet gelukt want zij verloren van concurrent Woudenberg met 1-3. De vrouwen verloren kansloos van kampioen Avior 2 uit Deventer met 0-4.

De mannen hebben dus hun eerste kans niet gegrepen al begonnen ze wel goed aan de wedstrijd tegen het altijd lastige Woudenberg. Met 25-17 was al snel het eerste punt binnen. Maar voor de tegenstander was de eerste set kennelijk een opstapje want daarna leken ze vleugels te krijgen. Drie sets lang had TweeVV vaak het nakijken, op de harde aanvallen van de jonge Woudenbergers kreeg de thuisploeg maar geen vat. Dat gold ook voor het sterke blok van de tegenstander. De mannen leken daar geen oplossing voor te kunnen vinden want keer op keer sloegen ze hard in het blok. Daarnaast kende TweeVV regelmatig slordige momenten waarin het Woudenberg weer uit liet lopen.

Nog twee punten
Pas in de vierde set varieerde TweeVV ook met geplaatste ballen en ingehouden aanvallen. Daardoor bleven de ploegen gelijk opgaan en kwamen er kansen om er een vijfde set uit te slepen. Pas bij 26-28 moest TweeVV het uit handen geven.
Er rest nog één wedstrijd en één kans om degradatiewedstrijden te voorkomen. Dat is aanstaande zaterdag, thuis, tegen Avior 2 dat nú op die plek staat, net onder TweeVV. De mannen hebben het dus in eigen hand en zullen minstens twee sets moeten winnen om degradatiewedstrijden te ontlopen. Avior heeft daarvoor vier punten nodig in die wedstrijd waardoor het een uiterst spannende wedstrijd zal worden.

Vrouwen
Over de wedstrijd van de vrouwen kunnen we kort zijn, Avior 2 – nu al kampioen – was heer en meester zonder kansen voor TweeVV. Serverend en aanvallend waren ze veel te sterk voor de Edesen en ook het spelletje was simpelweg te snel. “Deze tegenstander hoort ook echt een divisie hoger te spelen”, aldus trainer/coach Joke Kamps, “met enkele oud-eredivisiespelers in de gelederen.” Positief aan deze wedstrijd was dat Floor Kamps terug is na een blessure en dat ze als spelverdeler weer gedeeltelijk ingezet kon worden.

Programma
Zaterdag 16 april is de laatste competitiedag en ook de laatste thuisdag voor TweeVV. De vrouwen spelen om 15.15 uur in de Van der Knaaphal tegen de nummer drie van de ranglijst, Rebelle uit Dieren. De mannen treffen om 17.30 uur Avior 2 uit Deventer in een wedstrijd waarin voor beide teams handhaving op het spel staat.

[Foto door Gerhard Oostindië: Woudenberg scoort langs het blok van H1]