Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Mannen TweeVV net iets sterker dan Alterno

De mannen van TweeVV hadden thuis een lastige tegenstander in Alterno 4 uit Apeldoorn. Ze hadden vijf sets nodig om de winst binnen te halen: 3-2. De vrouwen lukte het tegen SSS 3 uit Barneveld net niet om er een vijfsetter van te maken, ze verloren met 1-3.

De tegenstander van de mannen van TweeVV, Alterno 4, is een ervaren team met spelers die slim spelen en weinig fouten maken. Het werd dan ook een lastige wedstrijd voor TweeVV waarin de Edenaren set twee en vier op het laatste moment naar zich toe wisten te trekken. Vooral de vierde set, waarin TweeVV zelfs een matchpoint tegen kreeg, was heel spannend. Maar de uitstekend invallende Niels Velthuijs, die vanuit het tweede team toegevoegd gaat worden aan de selectie, wist de set uit te serveren waardoor de stand in sets 2-2 werd. In de vijfde beslissende set was het TweeVV die het initiatief nam én behield, met 3-2 als eindstand.

Vrouwen

Het liep als een trein, de eerste set van de vrouwen tegen het hoger geklasseerde SSS uit Barneveld. Alles klopte en dat terwijl trainer/coach Peter Spoelstra enkele omzettingen moest doen vanwege de afwezigheid van twee spelers. TweeVV had veel servicedruk en de passing was vrijwel perfect. De eerste set wonnen de vrouwen verdiend met 25-18.

Maar vanaf de tweede set ging de tegenstander lastiger serveren en ook verdedigend stond het bij de Barneveldsen als een huis. TweeVV verloor set twee en drie kansloos. Pas in de vierde set werd het weer spannend. Het ging gelijk op, met kansen voor TweeVV om te winnen en een vijfde set af te dwingen, maar dat lukte net niet. SSS won met 1-3.

Komend weekend zijn beide teams vrij. Op vrijdagavond 2 december spelen de mannen in Lelystad tegen Volta, de vrouwen spelen zaterdag 3 december om 16.45 uur wel thuis in ’t Riet, tegen Woudenberg.