Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Mannen TweeVV overtuigen weer

De mannen van TweeVV hebben de smaak te pakken. Weer een 4-0-overwinning! Dit keer was Touché uit Dreumel het slachtoffer van TweeVV’s dadenkracht. Ook de vrouwen zijn goed bezig, zij wonnen met 3-1 van het Arnhemse Volvera.

De mannen stijgen met stip naar plek vijf nu zij uit twee wedstrijden tien punten hebben behaald. Zaterdag, thuis tegen Touché, waren de mannen bijna compleet. Alleen libero Maarten van Wensveen was afwezig maar dat konden de mannen deze keer goed opvangen. Alleen in de tweede set was de passing wat minder. In elke set was het TweeVV dat een voorsprong nam en het spel dicteerde. Na twee gemakkelijk gewonnen sets kwamen alle drie de wissels in het veld en ook met hen bleef TweeVV de tegenstander overklassen. Met John Bos en Jurjen Landman kon het publiek weer genieten van hun onhoudbare sprongservices en beslissende aanvallen. In de laatste set was het aan de sterk spelende aanvoerder Casper Kooi om de wedstrijd af te ronden met de duidelijke cijfers van 25-15.

Vrouwen
Met een complete selectie begonnen de vrouwen voortvarend aan hun wedstrijd tegen Volvera dat op de vierde plek staat. In de eerste set versloeg TweeVV de tegenstander verpletterend met 25-9. Ook in de tweede set wisten de vrouwen een voorsprong te houden al liet Volvera TweeVV nu niet meer zo ver uitlopen. De tegenstander kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en de Edesen raakten deze in de derde set helemaal kwijt. Op een paar mooie momenten na, speelden de vrouwen rommelig en stapelden ze fout op fout. De tegenstander won terecht met 13-25.
Tot aan het eind van de laatste set bleven de teams dicht bij elkaar. Voor TweeVV, dat bovenaan staat op de ranglijst, was het belang heel groot om die vierde set te winnen. In de zeer spannende slotfase wisten de vrouwen met hard werken en slim geplaatste ballen de verdediging van de tegenstander te ontregelen en de set – én vier punten – eruit te slepen met 25-23.