Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Mannen TweeVV spelen koploper omver

De mannen van TweeVV ontvingen thuis koploper WaHo uit Wageningen en wonnen gemakkelijk met 4-0. DE vrouwen hadden het lastiger in Schalkhaar tegen Avior. Zij verloren in een vijfsetter.

Tegen een ploeg in vorm, zoals de mannen van TweeVV de laatste weken, is vrijwel geen team opgewassen. Ook koploper WaHo ondervond dat, de Wageningse studenten hadden veel moeite met de harde sprongservices en de machtige aanvallen van John Bos en Jurjen Landman. De mannen zijn gewend om de speeltijd onder elkaar te verdelen en dus in verschillende opstellingen te spelen maar ook dat maakte geen verschil. Iedereen was in vorm, op buiten Sander Lammertink en Jeroen Lith, op midden Jeroen Jagersma en Kees Schipstra en Kevin van de Pol die op het midden en buiten goed uit de voeten kon.

Vertekend beeld
In alle vier de sets nam TweeVV het voortouw. Toch lieten de mannen de tegenstander soms iets dichterbij komen door wat foutjes op rij maar vervolgens zorgden ze steeds weer voor een voorsprong door mooie punten te scoren. Verdedigend stond het ook sterk bij TweeVV onder leiding van libero Maarten van Wensveen die steeds weer voorzag waar de bal kwam.
Aan het spel van de Wageningse studenten, die er niet aan te pas kwamen, was niet af te zien dat zij bovenaan stonden. Nu gaf dat wel een vertekend beeld want zij hadden drie wedstrijden meer gespeeld dan TweeVV. Na deze wedstrijd staat TweeVV vijfde maar qua verliespunten tweede, achter het sterke Renswouw 2.

Vrouwen
Bij de vrouwen loopt het iets minder vlotjes de laatste tijd. Tegen Avior, op papier een redelijk gelijkwaardige tegenstander, waren zij in de eerste set helemaal de weg kwijt, alles ging verkeerd en ze hadden geen grip op de opslag van de tegenstander. Een andere opstelling in de tweede set maakte dat het beter ging lopen al ging deze nog wel met 25-23 verloren. Na weer enkele wijzigingen in het team lukte het om de twee volgende sets wel te winnen. Middenvrouw Lenna de Boer kreeg de opdracht om zich vooral met blokkeren bezig te houden en Rachel Hanswijk werd ook met specifieke opdrachten het veld ingestuurd. Beiden voerden die uitstekend uit.
En weer moest een vijfde set de beslissing brengen. Net als vorige week kwam TweeVV op voorsprong en net als vorige week gaven de vrouwen die weer uit handen. Avior won met 3-2.

Programma
Donderdag 21 november spelen de mannen om 19.30 uur in Wijchen tegen Trivos. De vrouwen spelen zaterdag 23 november om 17.30 uur thuis in de Van der Knaaphal tegen Alterno 3.