Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Mannen TweeVV stranden in halve finale beker

De mannen hadden een pittige week met op donderdagavond de halve finale beker tegen Blauw Wit uit Oldebroek. Ze verloren met 0-3 en liggen er dus uit. Zaterdag móésten ze de competitiewedstrijd tegen Voorwaarts winnen en dat lukte met 3-1. De vrouwen verloren met 1-3 van Voorwaarts.

De mannen van TweeVV zitten nog in een gevaarlijke zone en moeten winnen om uit de gevarenzone te komen. De ploegen om hen heen lopen allemaal de kans om degradatiewedstrijden te spelen. Maar voor tegenstander Voorwaarts uit Twello was het doek al gevallen. Toch streden zij voor wat ze waard waren en dat maakte het vooral in de derde set lastig voor TweeVV. Die set verloren de mannen slordig met 24-26 door concentratieverlies. Maar in de vierde waren ze weer bij de les met als beloning vier broodnodige punten. Nog drie wedstrijden te gaan, allemaal tegen ploegen die om hen heen staan en dus is het zaak om daar punten van te pakken.

Halve finale beker
Tegen Blauw Wit trad TweeVV op volle sterkte aan, in de halve finale beker én voor een volle tribune. Er waren zéker kansen maar al in de eerste set viel Pim Kamps uit met een blessure. Toch lukte het om er een echte wedstrijd van te maken. Maar nadat de tegenstander de eerste set gewonnen had met 24-26, was de fut er een beetje uit bij de Edenaren. Na de ook verloren tweede set volgde toch nog een heel spannende laatste set waarin beide teams niet voor elkaar onder deden maar de sterke verdediging van de tegenstander gaf uiteindelijk de doorslag waardoor TweeVV uit de beker ligt.

Vrouwen
De vrouwen kenden een bizarre wedstrijd tegen Voorwaarts uit Twello die even goed in een 3-1 winst voor TweeVV had kunnen eindigen maar de tegenstander was de gelukkige. TweeVV scoorde totaal slechts één punt minder. Trainer/coach Joke Kamps: “Het was een goede wedstrijd, we werkten hard, onze verdediging stond goed en het inzetten in de tweede set van jeugdspeler Hannah Haitsma als spelverdeler pakte heel goed uit. Daardoor konden andere spelers weer hun vertrouwde positie innemen wat rust bracht.”
Vooral de derde set was bizar, beide teams kregen veel setpunten maar die werden niet afgemaakt. Het werd 34-36 nadat Voorwaarts eindelijk het setpunt pakte. Ondanks het verlies liepen de vrouwen toch met een goed gevoel van het veld af.