Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Meisjes A was op het NOJK!

De Volleybaldirect Open (Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen) is het grootste en meest populaire jeugdtoernooi van ons land; jaarlijks beginnen 450 tot 500 teams aan de strijd om de nationale titel in één van de vier leeftijdscategorieën.

Clubs nemen deel met gelegenheidsteams die zo sterk mogelijk worden samengesteld; er kunnen daarom ook jeugdspelers meedoen die al uitkomen in seniorencompetities en/of de landelijke divisies. Per categorie kan een club één team inschrijven (A-, B-, C- en CMV, jongens en meisjes). Deelname is strikt leeftijdsgebonden.
En zo kon TweeVV ook een team afvaardigen, de talenten van Meisjes A, voor de voorrondes van het NOJK in Veenendaal. Het werd een lange dag waarin zij vier wedstrijden van twee sets speelden tegen tegenstanders vanuit het hele land.

De wedstrijden
De dag begon vroeg met een wedstrijd tegen een bekende, VCV uit Veenendaal. De wedstrijd ging met 2-0 verloren maar de MA1 met versterking van Isa en Tess uit D2 ging vol energie door. De tweede tegenstander, de Flamingo’s uit Gennep, stond de eerste set versteld van ons enthousiasme en onze servicedruk. De wedstrijd eindigde in een mooie 1-1. Na een pauze met verse broodjes, spelletjes en de zon waren de meiden weer opgeladen voor het middagprogramma. VCE/PSV uit Eindhoven trok in de derde wedstrijd aan het langste eind. De vierde wedstrijd was een beslissende. Deze móést gewonnen worden om in de kruisfinale te mogen spelen voor een plek op de halvefinaledag. De meiden speelden hun beste wedstrijd en schitterden als een echt team! En ze wonnen van VIOS Beltrum met 2-0!

Kruisfinale
Om 17.15 was het zover: de kruisfinale. Daarin sloeg de vermoeidheid duidelijk toe en lukte het de meiden van TweeVV niet om hun niveau te halen. De lange dag waarin spelen en wachten elkaar constant afwisselden, werd dus helaas met een nederlaag afgesloten. Ondanks dat het MA1 net niet lukte om zich te plaatsen voor de halve finale, keerden de meiden met opgeheven hoofd teug naar Ede. Al met al was het een mooie, leerzame maar bovenal een gezellige en leuke dag.

Foto’s
Fotograaf John van Geenen maakte prachtige foto’s, te zien via: https://www.flickr.com/photos/johnspicturesnl/albums/72177720296980841.