Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Mooie afsluiting volleybalseizoen

Afgelopen week speelden de vrouwen en mannen van TweeVV de laatste competitiewedstrijden van het volleybalseizoen. De vrouwen wonnen in Heino tegen Hevo met 0-4 en de mannen in Woudenberg tegen Focus4UWoudenberg met 1-3. Voor beide teams een mooie afsluiter!

Heino

De vrouwen togen naar Heino, een niet al te groot plaatsje in Overijssel met rond de 7.000 inwoners. De paar handjes vol die daarvan volleybal spelen kregen het in de eerste wedstrijd van het seizoen voor elkaar om TweeVV op eigen bodem met 0-4 in de pan te hakken. Aanleiding voor menigeen om nog eens goed op de kaart te kijken waar dat dorp nou precies ligt en waar het nog meer om bekend is dan alleen om het feit dat schlagerzanger Heino daar op 11 maart 2023 heeft opgetreden.

Revanche

Zoals Die Toten Hosen met hun plaat Heinos Rache al voorzien hadden, was het in de laatste wedstrijd van het seizoen bij Hevo thuis tijd voor revanche. In de hal Hoogerheyne waren de rollen omgekeerd en werd Hevo weggeblazen met 0-4.

Degelijk

TweeVV zette een degelijke wedstrijd neer wat mede te danken was aan Hevo dat het TweeVV niet heel moeilijk maakte. De speelsters uit Ede stonden telkens op de goede plek en die uit Heino sloegen de ballen dan ook netjes op Edese handen en armen. Met afwisselend spel door TweeVV was de wedstrijd onder controle en met een goede serviceserie van Rachel Ravenhorst en Merit Zuil werd ruimte gecreƫerd voor rust, focus en vertrouwen.

Eindstand

De setstanden waren 21-25, 18-25, 21-25 en 18-25.

Door de zege is TweeVV dit seizoen fraai op de zevende plek geƫindigd en speelt dus volgend seizoen ook weer derde divisie. Er is kans op aansluiting van het tweede team van TweeVV want dat werd 2e in de 1e klasse en mag zodoende promotie/degradatiewedstrijden spelen op 20 april. De kans bestaat dat volgend seizoen in de promotieklasse uitgekomen mag worden. En er komen nog meer vrouwen aan want zowel meisjes B1 en meisjes B2 werden kampioen in hun klasse.

Woudenberg

De mannen hadden er zin na de de overwinning op de nummer 1 van vorige week. Nu moest aangetreden worden tegen de nummer 4, Woudenberg. Een enthousiast team en zeker thuis een lastige tegenstander. Met het halve dorp uitgelopen op de tribunes die laag in de zaal staan opgesteld heerst daar direct al een intimiderende sfeer. Deze werd nog opgevoerd door een drum die door twee zeer wakkere adolescenten werd bewerkt met slaghout. Het lage plafond van de hal zorgde ervoor dat iedereen zich realiseerde dat trommelvliezen niet voor niets zijn uitgevonden.

Overrompeld

TweeVV was de eerste set overrompeld door de totaal andere setting dan in andere, saaiere sporthallen. De set ging dan ook onverbiddelijk naar Woudenberg met tien punten verschil. Voordat de tweede set begon zeiden de Edenaren tegen elkaar waar ze nou mee bezig waren. Daar kon niemand een antwoord op geven maar ze spraken af dat ze er vanaf nu vol op zouden gaan.

Ommekeer

En ja hoor, daar was de ommekeer. Niet direct, maar puntje na puntje zag het publiek TweeVV beter worden en Woudenberg machtelozer. Waar in de eerste set door Woudenberg nog hard werd gescoord en geblokt, zag men daar in de tweede set steeds minder van terug. Een tweede, nog grotere, drum met een effect van 2 op de schaal van Richter kon daar geen verandering in brengen.

Afscheid

Bij Woudenberg namen de coaches afscheid van hun team met een bloemetje in de laatste set en bij TweeVV was het de laatste wedstrijd voor zowel Kevin van de Pol als Jan Burger, die beiden als afscheidskado een puike pot speelden. De Edenaren speelden overigens allemaal een mooie wedstrijd onder de bezielende spelverdeling van Martijn Drost.

Eindstand

De mannen eindigen dit seizoen op de zesde plaats en spelen dus volgend jaar ook weer derde divisie.

Setstanden: 25-15, 22-25, 18-25, 21-25

De Camp

Na de wedstrijd werd de traditionele loterij in De Camp, thuishaven van Woudenberg, voltrokken. In de sfeervolle kantine werden op hilarische wijze de te winnen prijzen geprezen – de grootste kans is op vogelzaad – en ook TweeVV kreeg haar deel met een pot honing en een tas damescosmetica.