Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Mooie eerste thuisdag TweeVV

TweeVV kan terugkijken op een mooie eerste thuisdag in de Van der Knaaphal waarin vrijwel alle teams in actie kwamen. De beide selectieteams wonnen hun wedstrijden. De vrouwen versloegen het Apeldoornse Alterno 3 met 3-1, de mannen wonnen met 4-0 van Vocasa 3 uit Nijmegen.

Veel was anders dan anders want het was wel even wennen aan de coronaregels. Want wat zijn de looplijnen van de ploegen, hoe begroet je de scheidsrechters en de tegenstanders, wat moet er allemaal ontsmet worden tussen de wedstrijden door, kan er publiek bij zijn? In de Van der Knaaphal liep het allemaal goed, ook dankzij het uitgebreide coronaprotocol dat te vinden is op de website van TweeVV. Jammer is wel dat er nauwelijks publiek bij kan zijn door de anderhalvemeterregel en het maximum aantal mensen in de sporthal. Maar de spelers spelen hun spel als vanouds, alleen voor de begroeting is een nieuw ritueel, staand op een rij op de driemeterlijn (zie foto).

Mannen
De mannen misten twee spelers en een coach en toch wisten zij een aantrekkelijke wedstrijd neer te zetten al moest het bij de start wel even op gang komen. Halverwege de eerste set kwam TweeVV op stoom en hield het tegenstander Vocasa de rest van de wedstrijd in zijn greep. Vooral aan het eind van de sets liet TweeVV sterk spel zien waarbij John Bos steeds de krachtige afmaker was. Hij scoorde zelfs een bijzonder punt met een van het blok terugkaatsende bal op zijn hoofd. Met 25-21, 25-20, 25-21 en 25-17 wonnen de mannen, net gepromoveerd naar deze derde divisie, vrij gemakkelijk.

Vrouwen
Het was een knappe prestatie van de vrouwen dat ze deze wedstrijd van Alterno 3 wonnen met 3-1 want TweeVV zat totaal niet in de wedstrijd. De jonge tegenstander zette TweeVV flink onder druk waardoor de pass vaak slecht was en de aanvallers te weinig scoorden. En dat is de thuisploeg niet gewend. Alleen Josefine Uittenbogert behield het overzicht en wist met haar aanval en opslag de tegenstander te ontregelen. Na een 1-1-stand in sets kwamen de vrouwen in de derde set op een achterstand die ze uiteindelijk met hard werken wisten om te draaien. Geholpen door fouten van de tegenstander was deze set toch nog voor TweeVV. De vierde gaf hetzelfde beeld te zien met aan het slot een paar mooie punten aan de kant van TweeVV. Spelverdeler Astrid van Eck moest in deze lastige wedstrijd haar creativiteit flink aanspreken met haar succesvol geplaatste doorspeelballen om de tegenstander te verrassen.

Programma
Zaterdag 3 oktober spelen de vrouwen om 11.30 uur in Apeldoorn tegen Dynamo 3, de mannen gaan naar Wezep waar zij om 17.00 uur VZK als tegenstander hebben.