Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Overwinningen voor TweeVV op laatste wedstrijddag

In de Van der Knaaphal waar de laatste wedstrijddag van TweeVV was, wonnen de mannen met 4-0 van NVC uit Nijkerk, de vrouwen wonnen met 3-1 van Kidang uit Bemmel.

De mannen hadden een onverwacht zware dobber aan het Nijkerkse NVC dat veel minder punten heeft dan TweeVV. Vooral sets één en vier waren spannend omdat de Edenaren bij vlagen te slordig speelden. Ook het blok van de tegenstander was sterk waardoor de mannen dit soms moeilijk konden passeren. Af en toe een slimme bal van onder meer Casper Kooi en Sander Lammertink bracht de oplossing en de nipte winst van deze sets. In de sets twee en drie was TweeVV heer en meester. John Bos was in vorm en NVC kreeg zijn keiharde smashes en opslagen flink om de oren.
De mannen van TweeVV eindigen het seizoen op een zevende plek in de promotieklasse. Het team blijft grotendeels bij elkaar en zij spelen volgend seizoen gewoon weer in dezelfde klasse.

Vrouwen
De vrouwen van TweeVV gaan op voor de promotiewedstrijden in De Meerwaarde in Barneveld. Zij konden de nummer één, LIVO, niet meer inhalen omdat die met 4-0 won waardoor TweeVV tweede blijft in de promotieklasse.
Het was geen hoogstaande wedstrijd zaterdag. Trainer/coach Monica van der Wal: “Eigenlijk was het een slechte generale voor de promotiewedstrijden. Alleen de eerste set was goed maar daarna hadden we veel te veel tijd nodig om te scoren. We hadden wel de pech dat spelverdeler Astrid van Eck niet fit was al heb ik haar wel af en toe ingezet.”
De vrouwen wonnen met overmacht de eerste set, vooral door grote servicedruk, maar daarna ontstonden er haarscheurtjes in het spel. Invaller Esmée van Asselt pakte haar taak als spelverdeler goed op maar de aanvallers en verdedigers gingen slordiger spelen. In set twee en vier behielden ze wel een kleine voorsprong met de winst als resultaat maar in de derde set bleven ze tegen een achterstand aankijken die niet meer in te halen was.

Promotiewedstrijden
De vrouwen van TweeVV spelen nu zaterdag 20 april drie wedstrijden in een promotiepoule. In de Meerwaarde in Barneveld spelen ze om 11.00 en 12.00 uur twee wedstrijden. Daarna is er ’s middags om 14.30 uur of 15.30 uur een derde wedstrijd. De vrouwen hopen op veel publiek om hen naar de derde divisie te helpen.
Monica van der Wal stopt hierna als trainer/coach van de vrouwen van TweeVV. Volgend seizoen zal ook het team er anders uitzien omdat drie spelers voor een half jaar naar het buitenland gaan en één verhuist naar de Randstad. Er is dus ruimte voor nieuwe spelers!