Skip to content

Volleybalvereniging TweeVV

Prima week voor teams TweeVV

De vrouwen hadden het thuis niet al te moeilijk tegen het Scherpenzeelse Set Up’69. Ze wonnen met 3-1. De mannen speelden in Woudenberg tegen Woudenberg en ook zij wonnen met 1-3.

Bij de mannen startte Sander Lammertink als libero bij afwezigheid van libero Maarten van Wensveen, nu nog de enige geblesseerde speler. TweeVV begon vol bravoure en met een stevige servicedruk waardoor de mannen meteen een voorsprong namen die ze niet meer uit handen gaven. Een belangrijke rol in de winst van de eerste set had de goed spelverdelende Aldo Kranenbarg. TweeVV ging op dezelfde voet verder maar halverwege haperde de machine. De servicedruk viel weg en Woudenberg rook zijn kans wat resulteerde in een spannende eindstrijd in de tweede set, het werd 30-28 voor de tegenstander.

Solide spel
Getergd begon TweeVV aan de derde set waardoor de mannen weer flinke druk konden zetten op Woudenberg en ook blokkerend was TweeVV sterk. De tegenstander was duidelijk moe gestreden terwijl TweeVV heel solide bleef spelen. De beide laatste sets gingen gemakkelijk naar TweeVV.
Speler/coach Geert Meijer: “Al met al zie je dat wij een degelijk niveau hebben en waar Woudenberg niet in staat was om te schakelen, konden wij dat wel waardoor we de hele wedstrijd domineerden.”

Vrouwen
De start van de vrouwen tegen Set Up’69 was eigenlijk heel gemakkelijk. Al snel stond TweeVV met 2-0 in sets voor. Maar gaandeweg ging de tegenstander beter verdedigen waardoor het lastiger werd om te scoren. Trainer/coach Joke Kamps: “En bij ons werd de servicedruk ook minder waardoor we de tegenstander meer kansen gaven. Het scheelde niet veel of we wonnen ook de derde set maar door een paar persoonlijke foutjes was de winst voor Set Up’69. In de vierde set lieten we zien dat we deze dip te boven kwamen en konden we weer goed druk zetten op de tegenstander.”
Door deze winst van 3-1 stijgt TweeVV naar de vijfde plek op de ranglijst.

Programma
Zaterdag 26 november spelen beide teams weer thuis in de Van der Knaaphal. Om 15.15 uur spelen de vrouwen tegen Dynamo 4 uit Apeldoorn, de mannen om 17.30 uur tegen Gemini uit Elst.
Daarvooruit spelen de vrouwen dinsdag 22 november om 21.00 uur thuis een bekerwedstrijd tegen Dynamo Tubbergen 2.